خواب و سلامتی

آشنایی با کیسه خواب و انواع آن

آشنایی با کیسه خواب و انواع آن

طبیعت گردی و کمپینگ از جمله تفریحات سالم و لذت بخش در فضای باز است که امروزه طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد؛ کمپینگ به اقامت شبانه در طبیعت می گویند که معمولا بیشتر از یک شب و به صورت حفاظت شده است. برای اینکه یک کمپینگ خوب داشته باشید اولین چیزی که به آن احتیاج دارید یک کیسه خواب مناسب است تا خوابی آرام را در شب برای شما تداعی کند و شما بتوانید در روز بعد سرحال و پر انرژی به تفریح تان ادامه دهید. در این مقاله قصد داریم هر آنچه لازم است درباره کیسه خواب بدانید را به شما بگوییم تا در هنگام خرید آن اطلاعات کافی درباره جنس عایق، تراکم عایق، جنس روکش، حجم، وزن، میزان گرما و غیره داشته باشید.

کیسه خواب چیست؟

یکی از اولین و مهم ترین تجهیزات برای طبیعت گردی کیسه خواب است که نقش مستقیمی در ادامه سفر شما دارد. انتخاب کیسه خواب مناسب به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد که در ادامه به هر کدام آن به صورت مجزا اشاره خواهیم کرد. اولین چیزی که باید به آن فکر کنید این است که در چه فصلی از سال و به کدام شهر یا استان قصد مسافرت دارید؟ شاید به نظرتان خیلی سوال بیهوده ای باشد اما دمای داخل کیسه های تابستانی با کیسه هایی که برای همه فصول طراحی شده است متفاوت است.

دمای کیسه خواب

دمای استاندارد کیسه خواب
  • بازه شدید: این دما برای بانوان بالغ تعیین شده است و مطابق با استاندارد های جهانی می باشد. در این دما خطر بیماری هایی همچون هیپوترمی و سایر مشکلات مرتبط به تجربه دماهای پایین وجود دارد.
  • بازه محدود: این دما کمترین دمایی است که یک مرد بالغ می تواند خواب راحتی داشته باشد.
  • بازه راحتی: این دما بر اساس استاندارد های جهانی برای یک خانم بالغ در نظر گرفته شده است.

انواع کیسه خواب

  • کیسه خواب یک فصل: کیسه خواب های یک فصل برای کمپینگ های تابستانی و سفرهای سبک توصیه می شود. این محصول برای محیط هایی که در شب دمایی بالاتر از 5+ درجه سانتی گراد یا 40 درجه فارنهایت باقی می ماند مناسب است.
  • کیسه خواب سه فصل: کیسه سه فصل برای فصل های بهار، تابستان و پاییز با دمای زیر صفر تا 5- درجه سانتی گراد می تواند از شما محافظت کند. اکثر کیسه های سه فصل تعادل خوبی بین گرما، وزن و حجم ایجاد می کنند و به همین دلیل اکثر مردم از این کیسه برای طبیعت گردی استفاده می کنند.
  • کیسه خواب چهار فصل: این کیسه ها برای هر فصل با هر دمایی مناسب است و از زمانی که دمای هوا 10- درجه سانتی گراد تا حدود 15+ درجه فارنهایت کاهش پیدا کند قابل استفاده است. این دسته از تجهیزات سفری برای آب و هوای سرد طراحی شده اند و برای فصل های گرم سال توصیه نمی شوند؛ به منظور استفاده از این کیسه در دمای سرد از 10- درجه سانتی گراد تا 40- درجه را می توان کنترل کرد. اگر قصد مسافرت در فصل های سرد سال یا مناطق قطبی را دارید بهترین گزینه برای شما کیسه های چهار فصل است.

اجزاء کیسه خواب

اجزا کیسه خواب

علاوه بر درجه حرارت قابل تحمل کیسه باید به ویژگی های دیگر آن مانند: عایق بودن، مواد سازنده و دیگر اجزای آن دقت کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید. به منظور افزایش آگاهی شما تمامی اجزا کیسه را به شما معرفی می کنیم و سپس به سراغ ساختار آن می رویم. اما پیش از آشنایی با ساختار این کیسه نکته حائز اهمیت این است که باید هنگام تهیه این محصول به قد آن توجه کنید چرا که قد کیسه در بین برند ها و مدل های مختلف متفاوت است؛ بنابراین اگر قد بلندی دارید بهتر است به کمک فروشنده محصول کیسه را انتخاب کنید و از راهنمایی های فروشنده برای انتخاب کیسه خود کمک بگیرید. حال بیایید تا کمی با اجزای کیسه خواب آشنا شویم:

1. کلاهک کیسه خواب (Hood)

اگر سرمایی هستید یا هنگام خواب سرتان را زیر پتو یا ملحفه می کنید خرید کیسه مجهز به یک هود یا کلاهک می تواند به شما کمک کند تا خواب بهتری داشته باشید.

2. بافل گردن (Neck baffle)

این قسمت از کیسه خواب یک عایق اضافی در نزدیکی ناحیه گردن دوخته شده است و می تواند در اطراف شانه و گردن شما ایجاد گرما کند و مانع ورود و خروجی هوای سرد به داخل شود.

3. بافل زیپ (Zip baffle)

بافل زیپ مشابه بافل گردن است که توسط یک عایق داخلی زیپ را می پوشاند و از خروج گرما و دمای داخل کیسه خواب جلوگیری می کند.

4. زیپ

زیپ کیسه خواب می تواند به صورت سه چهارم، نیم طول یا کامل باشد. معمولا زیپ های نیم طول و سه چهارم می تواند در کاهش وزن کیسه شما موثر باشد و ضمن اینکه نیاز به دوخت کمتری دارد در صورتی که استفاده از مدل های کامل تهویه مناسب تری دارند همچنین زیپ های دوطرفه می توانند هوا را از بالا و پایین کیسه خود برای تهویه هوا شخصی سازی کنند. گزینه های دوزیپه موجود در بازار نیز بسیار دلنشین هستند زیرا در فصول گرم سال می توانید زیپ پایین کیسه را باز کنید تا هوا جریان داشته باشد و جلوی تعریق پاهایتان را بگیرد.

5. روکش عایق (Insulation)

معمولا دو گزینه اصلی و کلی برای تولید روکش عایق کیسه در بازار وجود دارد که شامل الیاف مصنوعی و پر می شود. کیسه با روکش الیاف مصنوعی از لایه های متعدد و زیادی ساخته شده اند اکه روی هم قرار می گیرند و مانع عبور هوا می شوند. این الیاف، از الیاف پر ارزان قیمت تر هستند و ضمن اینکه رطوبت کمتری نیز جذب می کنند و وزن بیشتری هم دارند. کیسه های پر شده از پر غاز قدرت جذب گرمای بالایی دارند، بسیار مرغوب و گران قیمت هستند. اگر به دنبال خرید کیسه پر با قیمت مناسب هستید کیسه خواب های پر شده از پر اردک گزینه مناسبی برای شما است؛ به دلیل فراوانی و قیمت مناسبی که دارد بیشتر در دسترس است.

6. متریال پوسته کیسه خواب (Shell material)

متریال پوسته کیسه می تواند بسیار سبک و فشرده یا بسیار سنگین و بادوام ساخته شود. اگر بخواهیم خلاصه بگوییم به صورت کلی انتخاب جنس روکش برای کیسه خواب با فعالیت و نیاز افراد طراحی می شود؛ تا در صورت استفاده در محیط های شرجی، محیط های سرد و گرم بهترین بازدهی را برای شما داشته باشد.

7. جا پا (Foot box)

در انواع کیسه خواب جا پا طراحی شده است تا شما بتوانید به حالت طبیعی پاهایتان را دراز کنید و استراحت کنید. این جا پاها معمولا به شکل ذوزنقه ای هستند.

شکل ظاهری کیسه خواب

شکل ظاهری کیسه خواب

کیسه های خواب معمولا متناسب با فرم و شکل کلی بدن انسان طراحی شده است تا هنگام خواب احساس راحتی کنید؛ امروزه کیسه خواب ها در شکل و شمایل مختلف تولید می شوند اما پرکاربرد ترین و محبوب ترین آن می توان به کیسه خواب مستطیلی اشاره کرد چرا که فضای بیشتری را برای خواب در اختیار شما قرار می دهد.

مدل های مومیایی

این مدل کیسه خواب در قسمت بالای آن (قسمت شانه) پهن تر و هر چه به سمت پا نزدیک می رود باریک تر می شود تا تعادل گرما و راحتی را برای فرد فراهم کند. این فرم می تواند حجم اضافه را از بین ببرد و شانه های شما را در صاف ترین حالت نگه دارد. اگر به دنبال کیسه با وزن و حجم کم می گردید کیسه خواب های مدل مومیایی بهترین گزینه برای شما است.

مدل مستطیل

کیسه های مستطیلی نسبت به دیگر مدل های آن محبوب تر است و فضای بیشتری را برای خواب در اختیار شما می گذارد. این مدل کیسه برای مسافرت های تابستانی و کمپینگ با ماشین بسیار استفاده می شود. شما می توانید اکثر این کیسه ها را باز کنید و مانند لحاف بر روی تان بیندازید؛ این کیسه خواب ها گرمای زیادی ندارند و بیشتر برای فصل های گرم سال توصیه می شود. همچنین جالب است بدانید خانم ها بر عکس آقایان هنگام خواب علاقه مند به محیط سردتر هستند، در نتیجه بر این اساس کیسه خواب مخصوص خانم ها طراحی می شود.

نکات مهم برای استفاده از کیسه خواب

نکات مهم برای استفاده
  • تحت هر شرایطی که هستید از زیر انداز آن استفاده کنید تا کیسه خواب به صورت مستقیم با زمین (چوب یا سنگ) برخورد نکند و آسیب نبیند.
  • لباس کافی و مناسب با دمای هوا بپوشید تا به دلیل گرما یا سرما از خواب بیدار نشوید.
  • با لباس خشک، بدون تعریق و تمیز به داخل کیسه بروید تا کیسه تان همواره تمیز بماند.
  • اگر در هنگام خواب گرم تان شد کمی زیپ کیسه را باز کنید تا دما به تعادل برسد.
  • هنگام باز و بسته کردن زیپ ها احتیاط کنید تا دچار پارگی نشود.
  • در صورت ثابت بودن محل اطراق هر روز آن را در معرض هوای آزاد قرار دهید.
  • در کیسه از پوشیدن لباس های ضد آب و ضد باد خودداری کنید.
  • میل کردن آب و غذای کافی قبل از خواب به شما کمک می کند تا خوابی آرام داشته باشید.

نکات مهم در نگهداری کیسه خواب

  1. سعی کنید تا حد امکان کیسه را خشک و تمیز نگه دارید.
  2. پس از هر بار استفاده آن را در هوای آزاد و آفتاب قرار دهید.
  3. اگر احیانا کیسه تان خیس شد به هیچ عنوان آن را فشرده نکنید مخصوصا اگر با پر طبیعی پر شده است؛ زیرا با این کار به پر های موجود در آن آسیب می رسانید.
  4. اگر کیسه خواب تان کثیف شد و قصد تمیز کردن آن را داشتید بدون هیچ مواد شوینده ای فقط با آب محل کثیف شده را تمیز کنید. در صورت لزوم استفاده از مواد شوینده بهتر است مقدار خیلی کم از شوینده ملایم را بر روی مسواک بریزید و آن را بر روی محل بکشید تا تمیز شود. برای خشک کردن هم کیسه را در معرض نور خورشید و هوای آزاد قرار دهید تا خودش خشک شود.

کلام آخر

شما می توانید به جای خرید کیسه از تشک های مسافرتی هم استفاده کنید که هم جای کمی می گیرد و هم می توانید در مسافرت هایتان همراه خود ببرید. در این مقاله به بررسی ویژگی ها و اجزاء کیسه پرداختیم امیدواریم از آن لذت برده باشید و اطلاعات لازم درباره آن را کسب کرده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *