همانطور که می دانید بالش یکی از وسایل ضروری و مهم برای داشتن یک خواب راحت است؛ با این وجود شستشو روبالشی در سلامت پوست و مو هایتان تاثیر بسیار زیادی دارد. اگر شما هم دغدغه شستشو روبالشی تان را دارید و نگران هستید که به خوبی آلودگی ها و باکتری های آن از بین نرود لازم است تا انتهای این مقاله همراه ما باشید؛ چرا که از این رو تصمیم گرفته ایم که این مقاله را به شستشو روبالشی اختصاص دهیم و بگوییم که چگونه می توانیم با دست و ماشین لباسشویی روبالشی ها را بشوییم بدون آن که آسیبی به آن برسانید؛ با ما همراه باشید و ادامه مطلب را از دست ندهید.
هر چند وقت باید روبالشی ها را بشوییم؟
اگر برای مدت طولانی است که روبالشی های خود را نشسته اید و فکر می کنید روبالشی هایتان دیر به دیر کثیف می شوند و خیلی نیاز به شستشو ندارند، باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید. کافی است روبالشی را زیر میکروسکوپ ببرید تا مشاهده کنید روی این پارچه ها چه خبر است. موجودات ریز و سلول های مرده فراوان روی روبالشی قطعا شما را شگفت زده خواهد کرد. این موجودات از پوست و موی شما تغذیه می کنند و به مرور به شما آسیب می رسانند.
به همین دلیل توصیه می کنیم شستشو روبالشی را به طور منظم انجام دهید حتی اگر فکر می کنید هنوز کثیف نشده است. به خصوص زمانی که در دوران بیماری و یا انواع آنفولانزا و بیماری های واگیردار به سر می برید، توصیه می کنیم بلافاصله پس از بهبود بیماری، روبالشی و روتختی های خود را بشویید. در کل پیشنهاد ما به افرادی که به طور روزانه و مداوم از روبالشی و روتختی استفاده می کنند، این است که دو هفته الی یک ماه آن ها را بشویید. شما با شستشوی منظم روبالشی ها به سلامت پوست و موی خود اهمیت بیشتری خواهید داد و موجبات آرامش بیشتری را در خواب برای خود فراهم خواهید کرد.
انواع روش های شستشو روبالشی
شستشو روبالشی روش های مختلفی دارد که این موضوع کاملا بستگی به نوع پارچه آن دارد. به عنوان روبالشی های نخی و پنبه ای را به هر روشی می توانید بشویید اما روبالشی ساتن باید به صورت حساس تری شسته شود. از جمله روش های صحیح شستشو برای روبالشی، شستشو با دست، شستشو با ماشین لباسشویی و شستشو در خشک شویی است.
اما اگر به روبالشی ها دقت کنید متوجه می شوید که یک لیبل به آن دوخته شده است که در مورد روش و راهکارهای شستشوی آن توضیحاتی ارائه داده است. مثلا این که این روبالشی بهتر است با چه روشی شسته شود، دمای آب چقدر باشد، به چه شکلی خشک شود و غیره. با توجه به این لیبل می توانید از بهترین روش شستشو برای هر روبالشی آگاه شوید.
نحوه شستشوی روبالشی با ماشین لباسشویی
شستشو روبالشی با ماشین لباسشویی کار بسیار راحتی است و شما می توانید براساس نوع پارچه تنظیمات لباسشویی را تغییر دهید. البته برای شستن انواع روبالشی در ماشین لباسشویی باید به نکاتی توجه کنید که در ادامه در مورد آن ها صحبت می کنیم:
- ممکن است روزانه گرد و غبار زیادی روی روبالشی ها قرار بگیرد و یا فردی که از روبالشی استفاده می کند مشکل پوسته ریزی سر داشته باشد. در این صورت میزان زیادی پوسته در روبالشی ها قرار دارد که شاید با چشم هم دیده نشود. بنابراین بهتر است بعد از این که روبالشی ها را از بالش جدا کردید ابتدا یک بار در هوای آزاد آن ها را به خوبی تکان دهید.
- بهتر است روبالشی ها را با آب سرد بشویید. بنابراین در تنظیمات لباسشویی دمای آب را تغییر دهید و آن را روی cold تنظیم کنید. هر چقدر آب سرد تر باشد، آسیب کمتری به پارچه روبالشی می رسد. البته اگر هنگام خرید بالش متوجه شدید که دارای لیبل راهنما است می توانید آن را مطالعه کنید تا از میزان دمای شستشوی آن آگاه شوید.
- توصیه می کنیم بعد از شستشوی روبالشی آن را در هوای آزاد و در مقابل خورشید قرار دهید. اگر امکان این کار وجود نداشت می توانید روبالشی ها را با اتو خشک کنید تا تمام باکتری ها، قارچ ها و سایر آلودگی ها از بین روند.
- می توانید به مواد شوینده تان چند قطره روغن اسطوخودوس اضافه کنید تا رایحه بالش تان مطبوع تر شود.
نحوه شستشو روبالشی با دست
اگر ماشین لباسشویی ندارید می توانید با دست روبالشی ها را بشویید. برای این کار می توانید از پودرهای شستشویی که مخصوص ماشین لباسشویی هستند استفاده کنید؛ چرا که این پودرها دارای آنزیم های خاصی هستند و می توانند به از بین بردن لکه ها و آلودگی کمک بیشتری کنند. فقط دقت کنید که در هنگام شستشو روبالشی با پودر لباسشویی از دستکش استفاده کنید تا آسیبی به پوست دست تان نرسد.
مقدار پودر را هم به اندازه کافی بریزید تا کمی کف کند. از چنگ زدن روبالشی ها در تشت آب اکیدا خودداری کنید. این کار باعث آسیب رسیدن به بافت پارچه و تغییر رنگ آن خواهد شد. فقط چندین بار روبالشی را در تشت آب و کف به خوبی تکان دهید و ضربه بزنید تا تمیز شود. دمای آب هم باید سرد و یا ولرم باشد. از شستن روبالشی ها با آب داغ پرهیز کنید. نکته دیگری که باید به آن اشاره کنیم این است که سعی کنید روبالشی ها را با سایر لباس ها در یک زمان نشویید. این کار نه تنها که بهداشتی نیست، بلکه باعث تغییر رنگ روبالشی تان خواهد شد.
یکی از روش های طبیعی که می تواند به پاک کردن لکه های زرد و لکه های چربی پوست سر از روی روبالشی ها کمک کند، استفاده از آب لیمو است. یک چهارم پیمانه آب لیمو را در به ترکیب و آب کف اضافه کنید تا روبالشی تان تمیز تر شود. در صورتی که لک بزرگ و عمیقی روی روبالشتی تان ایجاد شده است لازم است چند ساعتی آن را درون آب و مواد شوینده خیس کنید و پس از آن نسبت به شستشو آن اقدام کنید.
سخن پایانی
شستشو روبالشی از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که روبالشی های کثیف موجب خارش پوست سر، ریزش مو، بیماری های پوستی و غیره می شود. به همین دلیل ما به همه افراد توصیه می کنیم به صورت منظم روبالشی های خود را بشویند. در این مطلب ما به شما انواع روش های شستشو روبالشی را به شما توضیح دادیم و نکاتی را که لازم بود ارائه دادیم. از آن جایی که روبالشی ها در جنس پارچه، دوخت روبالشی و غیره با هم تفاوت دارند، باید برای هر کدام از آن ها از روش های مخصوص به خود استفاده کرد که ما در این مطلب به آن اشاره کردیم.