امروزه، افراد زیادی دچار گردن درد یا کمر درد هستند. لازم است این افراد، به منظور تسکین درد و التیام بخشیدن به آن، از تشک های طبی هنگام خواب استفاده کنند. یکی از این تشک ها، تشک لاتکس بوده که از متریال طبیعی و ضد حساسیت و در نوع طبی فنری تولید، و روانه بازار مصرف می شود. استفاده از این محصول، در درمان بسیاری از بیماری ها، از جمله دیسک کمر نیز مناسب و کاربردی است. در این مطلب، قصد داریم شما را با ماهیت تشک لاتکس، کاربرد ها، مزایا و معایب آن آشنا کنیم.
فرآیند ساخت تشک لاتکس
لاتکس، ماده ای طبیعی از صمغ درخت کائوچو است. به دلیل داشتن خاصیت فنری طبیعی یا آلاستیکی این ماده، از آن، در ساخت تشک های طبی استفاده شده که به این ترتیب، شکل و فرم بدن را به صورت طبیعی به خود می گیرد. تشک لاتکس، پس از انجام فرآوری های لازم، با استفاده از لایه های لاتکس ساخته می شود. معمولا در یک تشک، از یک تا چهار لایه لاتکس با درجه سفتی مختلف می توان استفاده کرد. افرادی که برای استراحت، تشک و بالش لاتکس را انتخاب می کنند، در صورت ایجاد فشار بیشتر و عمیق تر به تشک، علاوه بر نرم بودن اولیه، سفتی آن را نیز احساس خواهند کرد.
در زیر ویدیوی فرایند ساخت تشک لاتکس قرار گرفته است:
انواع تشک لاتکس
به طور کلی، این تشک ها در سه نوع مختلف در بازار موجودند. در ادامه، به بررسی هر کدام از انواع تشک های لاتکس می پردازیم.
- لاتکس مصنوعی: این نوع از تشک ها، از پلاستیکی شبیه به لاستیک، با نام لاستیک استایرن بوتادین ساخته می شوند. این نوع از تشک ها، به نوبه خود ایمن بوده و جایگزین مناسب و مقرون به صرفه ای، برای تشک های طبیعی هستند. اما در کنار این مزایا، به مرور زمان، به دلیل خارج شدن نوعی گاز شیمیایی از این تشک ها، مشکلاتی در افراد مبتلا به بیماری های تنفسی ایجاد خواهد شد. علاوه بر این، دوام و کیفیت تشک های لاتکس مصنوعی نیز در مقایسه با تشک های طبیعی بسیار پایین است.
- لاتکس ترکیبی: این تشک ها، در مقایسه با لاتکس های مصنوعی، از مواد شیمیایی کمتری ساخته شده اند. به عبارت دیگر، در ساخت و تولید این نوع از تشک های لاتکس، 30 درصد لاتکس طبیعی و 70 درصد لاتکس مصنوعی به کار رفته است. دوام و کیفیت تشک های لاتکس ترکیبی، از تشک های مصنوعی بیشتر و از تشک های طبیعی کمتر می باشد.
- لاتکس طبیعی: همان طور که در مقدمه مطلب ذکر شد، تشک های لاتکس طبیعی، بیشتر از انواع دیگر، برای خواب، سلامتی و سازگاری با محیط زیست مناسب هستند. به علاوه، از دوام و کیفیت بالا تری نیز در مقایسه با انواع دیگر برخوردارند.
مزایای تشک لاتکس طبیعی
تشک های لاتکس طبیعی، با داشتن مزایا و ویژگی های فراوان، همواره، جزو رایج ترین و پر طرفدار ترین کالا های خواب می باشند. در ادامه، به بررسی چند مورد از این مزایا می پردازیم.
تسکین درد
تشک های لاتکس، به دلیل داشتن ویژگی پشتیبانی از بدن، مناسب استفاده در مواردی مانند کمر درد و درد مفاصل هستند. این تشک ها، به آرامی، از بخش های سنگین بدن مانند باسن و شانه ها حمایت کرده و هم چنین، موجب کاهش فشار در مفاصل و قسمت های تحتانی کمر می شود. علاوه بر این موارد، این تشک ها با داشتن ویژگی ارتجاعی، از نواحی سبک تر بدن مانند گردن، ستون فقرات و پشت نیز حمایت کرده و حالت طبیعی آن ها را حفظ می کنند.
ضد آلرژی و حساسیت
در صورت تمیز نکردن محل خواب، میکرو ارگانیسم هایی مانند باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها، به راحتی روی تشک جمع شده و موجب ایجاد کپک، کنه و گرد و غبار در آن می شوند. این عوامل، موجب کاهش سطح سلامتی محیط خواب و ایجاد حساسیت های مختلف و بیماری خواهد شد. فناوری به کار رفته در ساخت این تشک ها و هم چنین استفاده از متریال طبیعی مانند ماده لاتکس، میکرو ارگانیسم های مضر را دفع کرده و در نتیجه، برای افرادی که با مشکل آلرژی مواجه هستند یا توانایی ضد عفونی کردن محیط خواب خود را ندارند، مناسب خواهند بود.
سازگاری با محیط زیست
همان طور که گفته شد، لاتکس، از شیره درخت به دست می آید و به همین دلیل، این نوع درختان، قطع نشده و آسیب نمی بینند و به مدت 30 سال نیز امکان تولید این صمغ و شیره را دارند. به همین دلیل، تولید تشک های لاتکس، رشد و پایداری این نوع درختان را افزایش خواهد داد. لاتکس به کار رفته در این تشک ها، تجزیه پذیر بوده و در محل دفن زباله ها باقی نمی مانند.
تنفس پذیری
تشک های لاتکس طبیعی، دارای ساختار سلول باز بوده و جریان هوا را به راحتی از خود عبور می دهند. لایه های لاتکس به کار رفته در این تشک ها، به شکل سوراخ سوراخ بوده و جریان تنفس را افزایش می دهند. نکته مهم در این مورد این است که، تشک های حاوی مواد شیمیایی، گرمای بیشتری تولید می کنند. در حالی که، لاتکس طبیعی، حاوی مواد افزودنی بسیار کمی بوده و در نهایت خنک تر هستند.
دوام و کیفیت بالا
این تشک ها، دوام و کیفیت بالایی دارند. به طور کلی می توان گفت، طول عمر این تشک ها، بین 12 تا 20 سال می باشد. این اندازه از طول عمر، در مقایسه با تشک های دیگر موجود در بازار، به طور قابل توجهی بیشتر است. علاوه بر این، انعطاف پذیری این تشک ها نیز بسیار بالا بوده، که این ویژگی، در نهایت موجب افزایش طول عمر این تشک ها خواهد شد.
معایب تشک لاتکس
این تشک ها، در کنار تمامی مزایا و ویژگی های مثبتی که دارند، دارای معایبی نیز هستند. استفاده از لایه های متراکم لاتکس و در نتیجه وزن زیاد این تشک ها و هم چنین قیمت بالای آن، از جمله این معایب می باشند.
نکات مهم در زمان خرید تشک
با توجه به برند ها و انواع مختلف تشک های موجود در بازار، بهتر است با دقت در نکات زیر، مناسب ترین تشک را از بین این محصولات انتخاب کرده و خریدی موفق داشته باشید.
- سفتی یا نرمی تشک: بهتر است افراد سنگین وزن، در هنگام خرید تشک، از محصولاتی مانند تشک های لاتکس استفاده کنند. این تشک ها به دلیل ویژگی هایی مانند تراکم بالا، مواد خنک کننده، تنفس هوا و غیره، برای افرادی با وزن زیاد مناسب تر هستند. انتخاب تشک های دیگر، به دلیل مواد شیمیایی موجود در آن ها، باعث ایجاد گرما و حالت تعریق در این افراد می شود.
- سایز تشک: نکته مهم دیگر دز زمان خرید تشک، توجه به سایز استاندارد تشک است. اگر سایز تشک کوچک تر از سایز شما باشد، آرامش و آزادی عمل در زمان خواب را از شما خواهد گرفت. از آن جایی که، هر فرد سالم و کاملی در طول فرآیند خواب، چهل تا شصت مرتبه غلت می خورد، لازم است، برای داشتن خوابی عمیق و راحت، تشک متناسب با سایز خود را خریداری کنید.
- نگهداری از تشک: بعد از خرید تشک مناسب، نحوه نگهداری از آن نیز بسیار مهم است. لازم است، از پریدن کودکان به هنگام بازی بر روی تخت جلوگیری کرده و علاوه بر آن، هر 6 ماه یک بار تشک را پشت و رو کنید. با انجام این کار ها، طول عمر تشک را افزایش خواهید داد.