عمومی

کدام پارچه ها چروک نمی شوند و نیاز به اتو ندارند؟

چروک پارچه

پارچه ها کاربردهای گسترده ای در زندگی روزمره ما دارند. لباس ‌هایی که به تن داریم، پرده‌ ها، ملحفه ‌ها، روکش مبل و صندلی، روبالشی و… همه و همه توسط پارچه تولید می شوند. الیاف و ترکیبات به کار رفته در تولید پارچه بسیار متنوع هستند. به همین دلیل این محصولات از نظر جنس و ویژگی‌ های ساختاری متفاوت از یکدیگرند و مدل ‌های گوناگونی در بازار دارند. با توجه به جنس و ویژگی‌ های هر پارچه میزان چروک پذیری آن نیز متفاوت خواهد بود. چروک پارچه ظاهر ناخوشایندی دارد. افرادی که به تمیزی و آراستگی خود اهمیت زیادی می‌ دهند تمایل دارند تا همیشه لباس ‌هایی اتو کشیده و مرتب داشته باشند.

به همین دلیل به دنبال پارچه ‌هایی هستند که کمتر چروک ‌شوند. به علاوه بسیاری از هتل داران نیز به دلیل شستشوی مکرر ملحفه و پارچه هتلی نیاز دارند تا در تولید منسوجات هتلی شان از پارچه های مرغوب استفاده شده باشد تا بدین صورت علاوه بر مقاومت بالا، چروک پذیری زیادی نداشته باشد یا اصلا چروک نشوند تا زحمت اتو کشیدن مداوم پارچه ها نیز برایشان کمتر شود. اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید، می توانید از توضیحاتی که در این مطلب ارائه می کنیم نهایت استفاده را داشته باشید.

یکی از سوالاتی که ذهن برخی افراد را به خود درگیر می کند این است که در سفر یا زمانی که درگیر کار دیگری هستند چگونه می ‌توانند چروک لباس ‌ها و ملحفه ‌های خود را از بین ببرند؟ اما چرا به جای زمان گذاشتن برای پیدا کردن پاسخ این سوال به سراغ پارچه ‌هایی نرویم که اصلاً چروک نمی‌ شوند؟

زندگی امروزی زندگی بسیار پرمشغله و پر هیاهویی است. افرادی که به آراستگی و تمیزی خود اهمیت می ‌دهند ممکن است به دلیل همین مشغله ‌هایی که در طول روز دارند فرصت این را نداشته باشند که لباس ‌های خود را اتوکشی کرده یا به مرتب بودن ملافه های تخت خود رسیدگی کنند. همچنین ممکن است در مسافرت‌ های کاری و تفریحی امکانات لازم برای اتوکشی پارچه ‌ها وجود نداشته باشد. خب در چنین مواقعی واقعاً راه حل چیست؟ آیا باید چروک پارچه‌ ها را به حال خود رها کرد؟

مسلماً برای آن دسته از افرادی که به این موضوع حساس هستند چنین راهکاری جواب نمی ‌دهد. راهکار اصولی این است که این افراد از همان ابتدا به سراغ پارچه‌ هایی بروند که چروک پذیری پایینی دارند و یا اصلاً چروک نمی ‌شوند. مسلماً تهیه این نوع پارچه ‌ها باعث می شود تا در زمان و هزینه برای اتوکشی لباس ‌ها و ملحفه ‌ها صرفه ‌جویی چشمگیری به عمل آید. حال که تکنولوژی به کمک ما آمده و با استفاده از متریال مرغوب و خاص پارچه‌ هایی را روانه بازار کرده که به هیچ عنوان چروک نمی ‌شوند، ما چرا نباید از چنین محصولات بی ‌نظیری استفاده کنیم؟ در ادامه با لیست پارچه ‌هایی که چروک نمی ‌شوند و نیاز به اتو ندارند آشنا می ‌شویم.

عدم چروک پارچه پلی استر

در لیست ما اولین محصولاتی که به عنوان پارچه‌ های ضد چروک شناخته می ‌شوند، پارچه های پلی استر هستند. در تولید پارچه‌ های پلی استر از مواد پلاستیکی و الیاف مصنوعی استفاده می ‌شود. این پارچه ‌ها از دوام و ماندگاری بالایی برخوردارند و به هیچ عنوان چروک نمی ‌شوند. بنابراین اگر نگران اتوکشی لباس ‌ها و ملحفه ‌های خود هستید بهتر است به سراغ محصولاتی بروید که از پارچه‌ های پلی استر تولید شده ‌اند. تنها نکته مهمی که باید در این رابطه به خاطر داشته باشید این است که فقط پارچه ‌های پلی استر مرغوب و درجه یک در برابر چروک مقاوم هستند. پس در زمان خرید از کیفیت و اصل بودن پارچه اطمینان حاصل کنید.

پارچه ویسکوز یکی از انواع پارچه هتلی به شمار می ‌رود که ماهیت اصلی آن سلولزی (گیاهی) است. از آنجایی که صاف کردن چروک ملحفه برای تعداد بالای اتاق‌ هتل کار بسیار زمان بر و سختی است، معمولا از پارچه های ضد چروک همچون ویسکوز استفاده می شود که احتیاجی به اتوکشی مرتب و مداوم نداشته باشند.

یکی از پرطرفدارترین پارچه ‌هایی که در تولید لباس ‌های مردانه، زنانه و کودکانه به وفور از آن استفاده می ‌شود پارچه جین است. پارچه جین در بازار به پارچه دنیم نیز معروف است. این پارچه ‌ها از ترکیباتی تولید شده ‌اند که به هیچ عنوان چروک نمی ‌شوند. همه ما حداقل یک نمونه از لباس ‌های جین در کمد لباس خود داریم. شلوار جین، کت جین، اورال جین، مانتو و دامن جین از محبوب ترین لباس های جین هستند که برای سنین و جنس های مختلف تولید می شوند. اگر جزء افرادی هستید که وقت کافی برای اتوکشی لباس‌ های خود ندارید می ‌توانید به سراغ لباس‌ هایی بروید که از پارچه جین تولید شده ‌اند.

از دیگر محصولاتی که خیال شما را از بابت چروک پارچه آسوده می کند، پارچه الاستین است. اگر در بازار خرید و فروش پارچه، نام‌ هایی همچون پارچه لایکرا، پارچه الاستین یا پارچه اسپندکس به گوشتان خورد، بدانید که تمامی این نام ها برای یک محصول استفاده می شوند.

این پارچه‌ ها علاوه بر مقاومت و انعطاف پذیری بالایی که دارند به هیچ عنوان چروک نمی ‌شوند و قدرت جذب تعریق دارند. ممکن است گاهی اوقات شما پارچه 100 درصد خالص الاستین در بازار پیدا نکنید. در برخی مواقع تولید کنندگان ترکیبات پارچه الاستین یا اسپاندکس را با دیگر الیاف مصنوعی ترکیب می‌کنند و محصولات را به این شکل در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند. شما می ‌توانید با تهیه این نوع پارچه ‌ها از شر اتوکشی لباس ‌های خود خلاص شوید. معمولا از پارچه ‌های اسپاندکس بیشتر برای تولید لباس ‌های ورزشی استفاده می‌ شود.

پارچه لیوسل

یکی از بهترین پارچه ‌های جایگزین برای پارچه ‌های پشمی و پنبه ‌ای پارچه های لیوسل هستند که در تولید آن ها از الیاف نیمه مصنوعی استفاده می‌ شود. این پارچه‌ ها مقاومت بسیار بالایی در برابر چروک شدگی دارند و حتی در صورت انداختن آن ها درون ماشین لباسشویی می ‌توانید بدون نیاز به اتوکشی مجدداً از آن ها استفاده کنید.

پارچه‌ های کشمیر به سبک بودن و نرم بودن شهرت دارند. این پارچه‌ ها عایق بسیار خوبی در برابر نفوذ سرما و رطوبت هستند و به همین دلیل است که در بازار خرید و فروش به محبوبیت زیادی رسیده ‌اند. امروزه پارچه کشمیر به دلیل ویژگی ‌های منحصر به فرد و زیبایی بصری که دارد یک پارچه لوکس و لاکچری به شمار می ‌رود. در تولید پارچه کشمیر اصل از موی طبیعی بز استفاده می‌ شود و در صورت نگهداری اصولی و درست به هیچ عنوان چروک پذیر نیست. با داشتن لباس‌ هایی از جنس پارچه کشمیر احتیاجی به اتوکشی آن ها نیست. اما حتی در صورتی که احساس کردید چروک روی آن ایجاد شده، می ‌توانید تنها با آویزان کردن لباس یا استفاده از کمی بخار چروک آن را به طور کامل از بین ببرید.

برای فصول سرد سال هم شما می ‌توانید پارچه ‌هایی را پیدا کنید که ضد چروک هستند و نیازی به اتوکشی ندارند. از جمله این پارچه ‌ها می ‌توانیم به پارچه پشمی اشاره کنیم که اصلی ‌ترین الیاف موجود در آن پشم است و بسیار مقاوم و محکم بافته شده است. پارچه ‌های پشمی تحت هیچ شرایطی چروک نمی ‌شوند. همین عدم نیاز پارچه‌ به حرارت دهی و اتوکشی باعث می ‌شود تا طول عمر و دوام بیشتری داشته باشد و بتوان برای سالیان سال به خوبی با همان کیفیت اولیه از آن استفاده کرد.

یکی دیگر از پارچه ‌هایی که چروک نمی ‌شوند و نیازی به اتوکشی ندارند پارچه ‌هایی هستند که با فرایند مرسریزه تولید می شوند. در فرایند مرسریزه، پارچه مورد نظر را در یک محلول قلیایی قوی قرار می ‌دهند که این محلول سبب می ‌شود استحکام پارچه بسیار زیاد شود. این فرایند علاوه بر افزایش مقاومت پارچه در برابر پارگی و کاهش میزان انقباض، درخشندگی قابل توجهی به آن می ‌بخشد و آن را ضد چروک می کند. حتی اگر چنین پارچه ‌هایی دچار چروک شدگی شوند تنها با آویزان کردن آن ها می ‌توانید به راحتی چروک ایجاد شده را از بین ببرید.

  • این نوع پارچه ها در مقایسه با دیگر انواع پارچه مقاومت و طول عمر بیشتری دارند و به راحتی دچار تغییر سایز و اندازه نمی دهند.
  • عدم نیاز به اتوکشی و حرارت دهی باعث می شود تا این پارچه ها درخشندگی خود را بیشتر حفظ کنند.
  • در مقابل تاشدگی انعطاف پذیری بیشتری دارند.
  • خاصیت کشسانی این نوع پارچه ها بیشتر از دیگر پارچه هاست.
  • به دلیل عدم نیاز به اتوکشی در زمان صرفه جویی می کنند.
  • نگهداری از آن ها نسبت به دیگر پارچه ها راحت تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *