صنعت نساجی

پارچه پوپلین چیست و چه کاربردی دارد؟

پارچه پوپلین

امروزه با توجه به پیشرفت علم و فناوری پارچه های مختلف با استفاده از مواد اولیه متفاوت طراحی و تولید می شوند. یکی از رایج ترین و محبوب ترین انواع پارچه ها، پارچه پوپلین است. این پارچه از ویژگی های مثبت زیادی برخوردار بوده و در مقابل قیمت پایینی دارد. ما در این مطلب قصد داریم تمامی ویژگی ها و مزایای این پارچه را برایتان بازگو کرده و نکات مهمی را در مورد دوخت و دوز و شرایط نگهداری این پارچه در اختیارتان قرار دهیم، پس تا پایان همراه ما باشید.

پارچه پوپلین چیست؟

از جمله پارچه های نرم و لطیفی که در بازار وجود دارد، می توان به پارچه پوپلین اشاره کرد. پارچه پوپلین از موادی مانند پنبه، پشم یا ابریشم درست شده است. پارچه پوپلین دارای تارهای ظریف همراه با پود های درشت است. در میان انواع مدل های پارچه پوپلین، پارچه پوپلین پنبه ای طرفداران بیشتری نسبت به انواع دیگر دارد. نوع دیگر از این پارچه که محبوبیت زیادی دارد، پارچه پوپلین کشی است. این پارچه ترکیبی از اسپندکس و پنبه بوده و وزن و کشش مناسبی دارد.

انواع مختلف پارچه های پوپلین تولید شده در کارخانه های نساجی، از نظر میزان مقاومت، میزان اتو پذیری، میزان کشسانی، میزان رنگ پذیری، وزن، ریزش و سایر ویژگی ها با هم فرق دارند. به طور معمول پارچه پوپلین را از الیاف طبیعی می بافند. به همین دلیل این پارچه مناسب افرادی است که به پارچه هایی با الیاف مصنوعی حساسیت دارند. همچنین به دلیل نرمی و لطافت بسیار بالای این پارچه از آن برای تهیه لباس کودکان که پوست لطیف و حساسی دارند، استفاده می کنند.

به طور کلی این پارچه بسیار سبک بوده و می توان از آن هم در تابستان و هم در زمستان استفاده کرد. در کنار تمامی ویژگی های مثبت و مزایایی که این نوع از پارچه دارد، بزرگترین عیب آن خاصیت چروک پذیری بالا است. البته این ویژگی در نوع ظریف و نازک پارچه های پوپلین بیشتر نمایان است. پارچه ها پوپلین ضخیم چروک پذیری کمتری دارند. البته امروزه از روش های مختلفی برای کمتر کردن چروک پذیری این پارچه ها استفاده می شود. یکی از این روش ها ترکیب الیاف این پارچه ها با پلی استر بوده که نتیجه ای مطلوب را رقم زده است. چنانچه شما از آن دسته افرادی هستید که به چروک لباس خود اهمیت زیادی می دهید، بهتر است از پارچه ضد چروک برای تهیه لباس های خود استفاده کنید.

کاربرد های پارچه پوپلین

همانطور که گفتیم پارچه پوپلین پارچه ای مناسب برای همه فصول است. می توان از آن برای دوخت پیراهن ها و شومیز های تابستانه بدون آستر استفاده کرد. از طرفی به دلیل طرح ها و چاپ های متنوعی که بر روی این پارچه ها انجام می شود و ماندگاری بالای آن ها از این پارچه برای دوخت لباس های مخصوص کودکان استفاده می شود. کاربرد های دیگر این پارچه عبارتند از:

  • دوخت لباس های رسمی و غیر رسمی: برای تولید لباس های رسمی و یا غیر رسمی می توان از انواع مختلف پارچه های پوپلین استفاده کرد. البته کاربرد بیشتری در دوخت لباس هایی به سبک کژوال دارند.
  • تولید لباس کودک: پارچه خاصیت رنگ پذیری بالایی داشته و تنوع رنگی زیادی از آن را می توان در بازار پیدا کرد. از طرح های کودکانه و رنگ های شاد آن برای دوخت لباس ها، سرویس خواب و سایر اکسسوری های کودکانه استفاده می کنند.
  • دوخت سرویس خواب و وسایل منزل: علاوه بر این ها، این پارچه دارای ویژگی مقاومت در برابر آب و رطوبت است. به همین دلیل می توان از آن برای دوخت کاور تخت و لحاف، روکش بالش ها و رومیزی هایی در طرح ها و رنگ بندی های مختلف، منسوجات هتلی، دوخت انواع لباس های ورزشی و غیره استفاده کرد.
  • دوخت سرویس و اکسسوری آشپزخانه: همچنین پارچه پوپلین به دلیل صاف و محکم بودن برای دوخت لوازم و اکسسوری های آشپزخانه، لباس کار زنانه و مردانه و غیره نیز استفاده می کنند.
  • آموزش خیاطی: این پارچه با توجه به ویژگی ها و کاربرد هایی که دارد، بسیار خوش قیمت بوده و افراد مبتدی به راحتی می توانند مقدار زیادی از آن را تهیه کرده و آموزش ببینند.
کاربرد های پارچه پوپلین

روش دوخت پارچه پوپلین

ویژگی مهم این پارچه، دوخت آسان و راحت آن و یا به اصطلاح خوش دوختی آن است. همانطور که گفتیم به دلیل قیمت مناسب این پارچه، معمولا خیاط های مبتدی برای آموزش خیاطی از این پارچه ها استفاده می کنند. در میان انواع مختلف پوپلین ها، دوخت پوپلین های ابریشمی و پلی استر کمی سخت تر است. دلیل آن هم لغزندگی این نوع از پارچه های پولین خواهد بود.

از طرفی برای فیکس کردن و ثابت نگه داشتن تکه های پارچه پوپلین ابریشمی، نباید از سنجاق ها و سوزن های ته گرد استفاده کنید. چون باعث ایجاد سوراخ های بزرگ بر روی پارچه شده و نمای لباس را زشت می کند. در هنگام دوخت نیز باید سوزن چرخ خیاطی نازک تری را به کار ببرید. یکی دیگر از ویژگی های مثبت این پارچه، اتوپذیری آن است.

این خاصیت باعث می شود سجاف لباس های پوپلین بسیار زیبا بوده و ایستادگی بالایی داشته باشند. در اندازه گیری برای دوخت این پارچه ها به میزان آبرفت پارچه باید دقت کنید. از این رو بهتر است قبل از دوخت یکبار پارچه پوپلین را بشویید.

روش نگهداری پارچه پوپلین

روش نگهداری پارچه پوپلین

این پارچه طول عمر بسیار بالا و شرایط نگهداری بسیار آسانی دارد. برای شستشوی این پارچه بهتر است از مواد شوینده غلیظ استفاده نکنید. شستشوی این پارچه ها در آب با حرارت بالا و یا استفاده از دور تند و بالای ماشین لباسشویی توصیه نمی شود. در مقابل می توانید از آب با حرارت ملایم و شوینده های مخصوص استفاده کنید. درست است که پارچه پوپلین بسیار مقاوم بوده اما باید در نگهداری آن نکات مهمی را رعایت کرد تا طول عمر آن افزایش پیدا کند.

همچنین می توانید برای صاف کردن و از بین بردن چروک ها بر روی لباس های پوپلین، از اتو با درجه متوسط استفاده کنید. با توجه به تمام ویژگی ها، کاربرد ها و شرایط آسان برای نگهداری از این پارچه، پارچه پوپلین به یکی از محبوب ترین و پرفروش ترین پارچه ها در صنعت نساجی تبدیل شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *