صنعت نساجی

پارچه ترگال چیست و چه کاربردی دارد؟

پارچه ترگال

یکی از انواع پارچه های پر کاربرد در صنعت نساجی، پارچه ترگال است. به دلیل ویژگی های منحصر به فرد در این پارچه و تنوع بالای رنگ در آن، در موارد مختلفی می توان از آن استفاده کرد. به همین دلیل، کارخانه های زیادی در ایران نیز، اقدام به تولید این پارچه کرده اند. در این مطلب، شما را با پارچه ترگال، انواع و موارد کاربرد آن آشنا می کنیم.

پارچه ترگال چیست؟

این پارچه از نوع تخت بافت بوده و دارای بافتی منظم و کناره دار است. در بافت این نوع پارچه، از الیاف در تار و پود استفاده شده است. این پارچه اغلب در عرض 150 سانتی متر تولید شده و جنس آن، از فلامنت یا ویسکوز است. این الیاف موجب می شود، دوام و کیفیت پارچه در استفاده طولانی مدت افزایش پیدا کند. بافت پارچه ترگال به شکل مربعی و با وزن استاندارد معادل 240 گرم تولید می شود.

انواع پارچه ترگال بر اساس بافت

این پارچه بر اساس نوع بافت، به دو دسته تقسیم می شوند که شامل موارد زیر می باشد:

  • پارچه ترگال ساده: بافت این نوع پارچه ها به صورت تخت بافت و مربعی ساده است و اغلب، دارای عرض 150 سانتی متر هستند و پس از تولید، در طاقه های 40 متری روانه بازار خواهند شد.
  • پارچه ترگال کج راه: این نوع پارچه نیز تخت بافت بوده و دارای بافت میله ای و کجراه است. پارچه های کجراه دارای عرض 150 سانتی متر بوده و در طاقه های 40 متری، روانه بازار می شوند.

انواع پارچه ترگال بر اساس نحوه رنگرزی

پارچه ترگال

این پارچه را همچنین می توان بر اساس نحوه رنگرزی به دو دسته تقسیم می شوند، که شامل موارد زیر می باشند:

  • رنگ ری اکتیو: پارچه هایی که به وسیله این روش مورد رنگرزی قرار می گیرند، دارای ثبات رنگی بالا تری بوده و در طولانی مدت دچار رنگ رفتگی نخواهند شد. به همین دلیل، از این نوع پارچه ها، اغلب در مواردی که نیاز بیشتری به شستشو دارند، استفاده می شود. هر چند قیمت این نوع پارچه ها نسبت به انواع دیگر پارچه های ترگال، بالاتر است.
  • رنگ مستقیم: پارچه های رنگ آمیزی شده با روش مستقیم، دارای ثبات رنگی کمتری بوده و در مواردی که شستشو های طولانی مدت صورت گیرد، دچار رنگ رفتگی شده و رنگ آن ها کمتر می شود. به همین دلیل، قیمت این نوع پارچه ارزان تر می باشد.

ویژگی های پارچه ترگال

این پارچه نیز مانند سایر پارچه های موجود در بازار، دارای ویژگی های منحصر به فردی است که در ادامه، هر کدام از آن ها را بررسی خواهیم کرد:

  • دوام و کیفیت بالا: این پارچه دارای الیاف بسیار با دوام و با کیفیتی بوده که به راحتی پاره نشده و کشیده نمی شود. این ویژگی موجب شده است، تولیدات با پارچه های ترگال، سایش ناشی از ماشین لباسشویی را تحمل کرده و به ویژه برای لباس های بیرونی مناسب می باشند.
  • مقاومت در برابر رطوبت: الیاف موجود در این پارچه در برابر مایعات بسیار مقاوم بوده  و به همین دلیل، نوعی پارچه رایج و محبوب برای دوخت انواع لباس های فضای آزاد مانند چادر هستند. این ویژگی، همچنین موجب قابلیت تنفس کمتر پارچه شده و در هنگامی که فرد دچار تعریق شود، پارچه، رطوبت ایجاد شده را به دام انداخته و احساس گرما به فرد دست می دهد.
  • مقاومت در برابر چین و چروک: این پارچه بر خلاف پارچه های دیگر مانند کتان و نخ، در برابر چین و چروک مقاوم بوده و شکل و استحکام خود را حفظ می کند.

کاربرد های پارچه ترگال

از آن جایی که این پارچه در کیفیت ها و سبک های مختلفی تولید می شود، در مصارف گوناگونی نیز کاربرد دارد. برخی از موارد کاربرد پارچه های ترگال، شامل موارد زیر می باشد:

  • لباس فرم مدارس: یکی از مهم ترین کاربرد های این پارچه، در دوخت لباس فرم مدارس است. به دلیل تنوع بالای رنگ بندی، اغلب از آن برای دوخت لباس فرم مدارس ابتدایی استفاده می شود. از پارچه های ترگال کجراه نیز، به عنوان پارچه لباس فرم مدرسه برای مقاطع بالا تر استفاده می شود.
  • لباس کار: از دیگر موارد کاربرد پارچه ترگال، تولید انواع البسه کار در گروه های مختلف شغلی است که اغلب، از پارچه ترگال پنبه، پارچه ترگال 70 درصد پنبه و یا انواع مختلف دیگر استفاده می شود. به دلیل سبک بودن و قابلیت شستشوی عالی پارچه های ترگال ساده، از آن برای تولید و دوخت لباس کار کارگران مشغول در صنایع غذایی استفاده می شود. در حال حاضر، پارچه های ترگال کجراه که درصدی پنبه نیز دارند، جایگزین مناسبی برای پارچه های کتان لباس های کار است.
  • مصارف بیمارستانی: از مهم ترین مصارف و کاربرد های این پارچه، می توان به استفاده در مراکز بیمارستانی و درمانی اشاره کرد. اغلب از رنگ سفید آن، برای دوخت البسه فرم بیماران و پزشکان و پرستاران استفاده می شود. رنگ سبز این پارچه نیز، برای دوخت گان جراحی کاربرد داشته و به راحتی جراح و دستیارانش را، در برابر هر گونه آلودگی محافظت می کند.
  • مانتو شلوار اداری: پارچه ترگال با دارا بودن ویژگی هایی مانند مقاومت در برابر چروک شدگی، در دوخت انواع مانتو شلوار های اداری کاربرد داشته که می توان از رنگ بندی های مناسب این پارچه نیز برای این منظور استفاده کرد.

پارچه ترگال مناسب برای چه فصلی است؟

پارچه ترگال

به طور کلی، خرید این پارچه در فصل بهار و تابستان، پیشنهاد خوبی است. اما زمان مصرف این نوع پارچه محدود به این فصل ها نبوده و می توان از آن، در کنار پشم شیشه در پاییز و زمستان نیز استفاده کرد. در صورت ترکیب ترگال با پشم شیشه، جنس پارچه دارای ضخامت شده و می توان از آن به جای پارچه کتان نیز استفاده کرد. به این ترتیب می توان گفت، پارچه ترگال از جمله تولیدات چهار فصل است و رقیب سرسختی برای پارچه تترون می باشد. هر چند پارچه ترگال، اغلب برای دوخت پیراهن، مانتو و شلوار کاربرد داشته ولی از پارچه تترون، در دوخت پیراهن و مقنعه استفاده می شود.

قیمت پارچه ترگال

اغلب خریداران این پارچه، به دنبال تهیه پارچه با قیمت مناسب برای تولیدات خود هستند، تا بتوانند محصول مورد نظر را با قیمت مقرون به صرفه ای روانه بازار کنند. با این حال باید گفت، عوامل مختلفی در تعیین قیمت آن موثر می باشند که عبارتند از:

  • میزان ضخامت پارچه
  • میزان استفاده از الیاف پنبه و پلی استر
  • روش رنگرزی پارچه
  • تنوع رنگ بندی و انتخاب رنگ خاص
  • خرید به صورت عمده یا از مراکز عرضه و فروش مستقیم
  • حجم سفارش
  • برند پارچه و کارخانه تولید کننده
  • تغییرات قیمتی مواد اولیه و نوسانات قیمتی موثر

لازم است افراد، برای انتخاب و خرید این پارچه، به مراکز عرضه مستقیم و بدون واسطه مراجعه کرده تا دسترسی راحت تری به انواع مختلف آن داشته باشند. این مراکز، با برند های مطرح و محبوب در ارتباط بوده و با کیفیت ترین نوع پارچه را ارائه می دهند. همچنین، به دلیل حذف واسطه و امکان ارسال محصولات از درب کارخانه، از افزایش هزینه های مربوط به حمل و نقل جلوگیری کرده و قیمت نهایی محصول را مقرون به صرفه خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *