سرویس خواب

دلایل صدا دادن تشک چیست؟ چگونه صدا را از بین ببریم؟

شما هم هنگام تکان خوردن بر روی تخت تان با صداهای آزاردهنده ای مانند صدای جیر جیر یا خش خش مواجه شده اید و حسابی به فکر فرو رفته اید که این صدا به چه علتی می تواند باشد حتما هم پس از بررسی های پیاپی متوجه آن نشدید و در نتیجه دست به دامن سایت های مختلف شدید تا با هر ترفندی که شده صدای آن را قطع کنید. صدای تشک دلایل مختلف و زیادی می تواند داشته باشد بنابراین قصد داریم در این مقاله با معرفی چند ترفند ساده این سرو صدا را از بین ببریم و تمامی علت های آن را بررسی کنیم تا این مشکل را برای شما رفع کنیم. با ما همراه باشید و ادامه مطلب مان را از دست ندهید.

دلایل صدای تشک

1. خرید تشک بی کیفیت

امروزه به دلیل گران شدن مواد اولیه برخی افراد به خرید تشک های بی کیفیت روی آوردند؛ این تشک ها به دلیل ارزان بودن قیمت شان مشخص است که فنر های خوب و با کیفیتی در تولید آن ها استفاده نشده است. اگر تشک بی کیفیتی خریداری کردید دیگر نمی شود کاری کرد؛ بهتر است از یک پد یا تاپر تشک استفاده کنید و هر ماه تشک تان را برگردانید تا فشار کمتری به یک نقطه از تشک وارد شود بدین صورت به فنر های تشک هم فشار کمتری می آید. اگر قصد خرید تشک دارید بهتر است از تشک های طبی فنری خریداری کنید چرا که هم طبی است و از کمر و ستون فقرات شما محافظت می کند و هم فنری است و هنگام خواب احساس راحتی خواهید داشت.

2. شکسته شدن فنر تخت

شکسته شدن فنر تخت

یکی از رایج ترین دلایل صدای تشک شکستن فنر آن است. اگر تشک تان قدیمی شده بهترین زمان برای تعویض تشک کهنه تان است چرا که با کهنه شدن تشک تان ممکن است فنر های داخل آن شکسته باشد و همین شکستگی آن ها دلیلی برای صدای جیر جیر تشک باشد. بهتر است روی تخت بپر بپر نکنید یا وسایل سنگین تان را روی آن قرار ندهید با رعایت کردن برخی نکات می توانید نسبت به افزایش طول عمر تشک تان اقداماتی انجام دهید.

چگونه فنر شکسته تشک را تعمیر کنیم؟

به صورت کامل نمی توانید فنر شکسته تشک تان را تعمیر کنید اما چند راه وجود دارد بلکه بتوانید صدای جیر جیر تشک تان را به حداقل برسانید.

  1. برگرداندن تشک: هر دو ماه تشک تان را برگردانید تا فشار بر روی نقاط خاصی از تشک وارد نشود بدین صورت شما فشار را بر روی سطح تشک پخش کرده اید.
  2. قرار دادن تخته صاف زیر تشک: اگر پس از چرخاندن تشک تان باز هم صدای جیر جیر می داد یک چوب سه لایه برای تخت تان تهیه کنید. اگر می دانید کدام فنر تشک تان شکسته است می توانید کتاب یا یک تکه چوب هم اندازه برای زیر همان فنر تهیه کنید.
  3. استفاده از پد یا تاپر تشک: تاپر تشک همانند تشک های مسافرتی است که شما می توانید با تهیه کردن آن را بر روی تشک تخت تان قرار دهید و بدین ترتیب صدای تشک تان را به حداقل برسانید. به زبان ساده تر پد تشک وزن را تحمل کرده و فشار کمتری بر روی فنر های تشک شما وارد می شود.
  4. روغن کاری کردن فنر های تشک: گاها در برخی موارد روغن کاری فنر های تشک باعث رفع صدای تشک می شود اما توجه داشته باشید برای اینکه به فنرهای تشک دسترسی پیدا کنید باید رویه تشک تان را بشکافید.
  5. خرید تشک جدید: تمامی راه های ذکر شده موقتی بوده و در نهایت چند ماه می توانید از روش های گفته شده استفاده کنید؛ بهتر است برای خرید تشک جدید برنامه ریزی داشته باشید.
  6. پیشگیری کنید: همانطور که می دانید پیشگیری بهتر از درمان است اگر قصد خرید تشک دارید بهتر است از نوع مرغوب آن را تهیه کنید تا پس از گذشت مدتی مجبور به خرید یا تعویض تشک نباشید. در تشک های مرغوب دور فنر ها از تکه های پلاستیکی استفاده می کنند تا از شکستن و ایجاد صدای فنر ها جلوگیری کنند.

3. قرار گیری نامناسب تشک

اگر نحوه قرار گیری تشک در مرکز تخت به هدرستی انجام نشده باشد پس از وارد شدن فشار به فنر های تخت خیلی فوری فنر ها خم و دفرمه می شوند و در نتیجه صدای جیر جیر می دهند. باید تشک را به صورت کامل در وسط تخت قرار دهید و بدین صورت با تمامی گوشه های تخت فاصله یکسانی داشته باشد و حرکت نکند. اگر اطراف تخت (بین تخت و تشک) فاصله افتاده بهتر است فضای خالی را با پارچه بپوشانید. اگر فضای خالی زیاد است بهتر است از یک سرویس روتختی شیک استفاده کنید تا ضمن زیبایی به دکوراسیون اتاق خواب تان باعث زیبا تر شدن تخت تان هم بشود.

4. مکان نامناسب تخت

 تشک

گاها سر و صدای زیاد تشک به دلیل تنظیم نبودن پایه های تخت است؛ اطمینان حاصل کنید که هر 4 پایه تخت به صورت کاملا صاف بر روی سطح زمین قرار گرفته اند. اگر پایه های تخت تان خراب شده و به طور مثال یکی از پایه ها کوتاه تر است زیر آن را یک تکه کوچک موکت یا پارچه ضخیم قرار دهید تا هر 4 پایه صاف بمانند.

5. شل شدن چهارچوب تخت

گاهی باید به دنبال صدای تشک در جای دیگری باشید؛ همانطور که می دانید چهارچوب های تخت به سیله پیچ و مهره به یکدیگر وصل می شوند بنابراین می توان نتیجه گرفت اگر هر کدام از این پیچ ها شل یا جدا شده باشند باعث می شود تخت صدای جیر جیر بدهد. در تخت های چوبی رطوبت نیز می تواند یکی از دلایل جیر جیر کردن تخت باشد.

راه هایی برای کم کردن صدای تخت

کم کردن صدای تخت کار چندان مشکلی نیست و شما می توانید به کمک راه حل های زیر صدای تخت تان را کاهش دهید:

  1. استفاده از موم در تخت های چوبی: اگر تخت چوبی قدیمی دارید می توانید با استفاده از موم بر روی درز های آن، به کاهش صدای تخت کمک کنید. هنگام خرید موم مخصوص چوب خریداری کنید.
  2. قرار دادن لباس یا پارچه: برخورد کردن فلزهای تخت به یکدیگر می تواند صدا تولید کند؛ بهتر است میان آن ها از لباس های قدیمی تان یا پارچه استفاده کنید.
  3. سفت کردن و بررسی قالب تخت: تمامی قسمت های تخت را بررسی کنید؛ پیچ ها و مهره های تخت را مجدد چک کنید تا در سفت ترین حالت بسته شده باشد، می توانید کمی روغن نیز روی پیچ ها بریزید.

6. سایر عوامل

به جز موارد ذکر شده موارد دیگری نیز هستند که نقش به سزایی در صدا دادن تشک دارند برخی از آن ها می توان به سن تشک، ساختار تشک، مکان تولید تشک، وضعیت منزل تان و غیره اشاره کرد.

راه های مقابله با صدای تشک

فنر تشک
  1. انتخاب تشک با کیفیت: به منظور کاهش صدای تشک بهتر است تشک مرغوبی تهیه کنید تا بتوانید در دراز مدت نیز از آن استفاده کنید.
  2. استفاده از تشک هایی با تکنولوژی ضد صدا: امروزه شرکت های زیادی دست به تولید تشک زده اند؛ تشک های ضد صدا ایجاد صدا را به حداقل رساندن و فوم های به کار رفته در این تشک ها به گونه ای طراحی شده اند که صدای فنر های تشک را درون خود خفه می کند و به بیرون نفوذ نخواهد کرد.
  3. استفاده از پایه و کفی تشک: استفاده کردن از پایه تشک تاثیر بسیار زیادی بر روی کاهش دادن صدای تشک دارد. کفی های راه راه مهم ترین علت خرابی و آسیب رساندن به فنر های تشک را دارد. بهتر است از کفی های تخته ای و صاف برای زیر تشک تان استفاده کنید.
  4. استفاده از تخت باکس: امروزه باکس های تخت خواب جای تخت های قدیمی را گرفته اند و همانطور که از نامشان پیداست به صورت یک باکس تولید شده اند که تشک بر روی آن قرار می گیرد؛ بدین ترتیب فشار وارد شده به تشک به صورت یکسان در سطح تشک پخش خواهد شد.
  5. استفاده از پوشش: بهتر است زیر تشک تان روی تخت ابتدا جسمی ضخیم مانند فرش، موکت یا چب سه لایه استفاده کنید و سپس روی آن از تشک استفاده کنید.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم تمامی دلایلی که می تواند باعث صدای تشک تخت شود را برایتان تهیه کنیم و برای هر کدام راه حلی بیان کنیم تا بتوانید به رفع این مشکل در منزل تان اقدامات لازم را انجام دهید؛ اما همانطور که می دانید هر کالایی عمری دارد و پس گذشت عمر مفید آن باید نسبت به تعویض آن اقدامات لازم را انجام دهید. امیدواریم این مقاله مفید مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *