هتلداری

سوپروایزر هتل کیست؟ چه وظایفی دارد؟

سوپروایزر هتل

تاکنون در مورد شغل سوپروایزر هتل چیزی شنیده اید؟ هتل ها به عنوان مکانی برای اقامت مسافران و گردشگران موظف هستند تا بهترین خدمات را ارائه کنند. این خدمات نیز تنها زمانی از کیفیت مطلوبی برخوردار خواهند بود که روی هر بخش از هتل نظارت و کنترل خوبی وجود داشته باشد. سوپروایزر هتل مدیر بخش خانه داری هتل است. در واقع این فرد وظیفه کنترل و مدیریت عملکرد نیروهای خانه دار را بر عهده دارد. اگر شما هم علاقمند هستید تا بیشتر با این سمت شغلی در هتل آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.

سوپروایزر هتل، به فردی گفته می شود که روی وضعیت اتاق مهمانان، وضعیت اسباب و اثاثیه مهمانان در هر اتاق و به طور کل عملکرد نیروهای خانه دار نظارت دقیقی دارد. درست است که کارکنان بخش خانه داری هتل باید از نظر مهارت، توانمندی و حس مسئولیت پذیری در بهترین شرایط ممکن قرار داشته باشند تا برای استخدام شدن در این بخش از هتل مورد تایید مدیریت هتل قرار بگیرند. اما به هر حال در برخی مواقع این افراد داده ها، اطلاعات و تجربه کمتری نسبت به سوپروایزر دارند و بنابراین ممکن است گاه کوتاهی هایی خواسته یا ناخواسته از آن ها سر بزند.

در اینجا سوپروایزرها با تجربه و مهارتی که طی سالیان سال کار کردن بدست آورده اند، می توانند هر گونه مشکلی را متوجه شده و سریعا در جهت رفع آن برآیند. حضور سوپروایزرها در هر هتلی ضرورت دارد. چرا که این افراد باعث می شوند تا خدمات بخش خانه داری هتل به بهترین شکل ممکن به مشتریان ارائه گردند. با وجود یک سوپروایزر در هتل، همه چیز سر جای خودش خواهد بود و مهمانان از کیفیت خدمات اتاق خود نیز نهایت رضایت را خواهند داشت.

یکی از مهم ترین مشاغل هتلداری سوپروایزر هتل است که به همه چیز نظم خاصی می بخشد. اما بیایید قبل از اینکه با وظایف سوپروایزر هتل آشنا شویم ببینیم کلمه سوپروایزر دقیقا به چه شخصی اطلاق می شود؟ سوپروایزر هتل به فردی گفته می شود که از نظر جایگاه شغلی و اختیارات، تحت نظر مدیر میانی هتل بوده و تعدادی کارمند نیز زیر نظر این فرد کار می کنند.

شغل سوپروایزری را می توان در هر شرکت، مجموعه یا سازمانی دید. این نوع مشاغل دغدغه های بسیار زیادی دارند. سوپروایزرها بسته به محلی که در آن خدمت می کنند وظایف متعددی را برعهده دارند. اینگونه تصور نکنید که نظارت کردن بر کار دیگر اعضای تیم می تواند کار راحت، ساده و بدون چالشی باشد.

وقتی فردی به عنوان سوپروایزر هتل یا هر سازمان دیگر مشغول به کار می شود و مدیریت و سرپرستی یک تیم خاص را برعهده می گیرد، یعنی نهایتا مسئولیت تمام اتفاقات، متوجه این فرد است. از آن جایی که سوپروایزر هتل مدیریت کارکنان خانه دار را برعهده دارد، برای هر گونه سهل انگاری از سوی اعضای تیم باید پاسخگو باشد.

سوپروایزر هتل

البته که وظیفه اصلی سوپروایزر هتل، مدیریت و سرپرستی کارکنان قسمت خانه داری هتل است. به همین دلیل به این فرد مدیر واحد خانه داری یا اتاقدار هتل نیز گفته می شود. اما حیطه وظایف سوپروایزر بسیار گسترده هستند.

  • سوپروایزر باید با تمام استانداردهای در نظر گرفته شده در چیدمان و نظافت اتاق های هتل آشنا باشد. به نحوی که بهترین سرویس ممکن را به مشتریان ارائه دهد.
  • تمیز و مرتب بودن اتاق مهمانان بر طبق آخرین تکنیک های خانه داری از مهم ترین وظایف سوپروایزر هتل هستند.
  • علاوه بر چیدمان و نظافت اتاق مهمانان، اطمینان از تمیز بودن راهروها، سالن ها، مکان های عمومی و پرتردد هتل از جمله لابی و… برعهده سوپروایزر هتل است.
  • سوپروایزر هتل وظیفه استخدام نیروهای جدید خانه دار را برعهده دارد. این فرد باید توانمندی بالایی در گزینش افراد خبره و باتجربه داشته باشد. علاوه بر این، آموزش تکنیک ها و نکات مهم کار به کمک خانه دار هتل از دیگر وظایف سوپروایزر است.
  • سوپروایزر باید روی هزینه های بخش خانه داری، کنترل و مدیریت خوبی داشته باشد. اینکه محصولات شوینده و دیگر تجهیزات نظافت در چه شرایطی قرار دارند و کدام منابع در حال تمام شدن هستند.
  • معمولا کمک خانه دارها پس از تمیز شدن اتاق مهمانان، آن را به سوپروایزر تحویل می دهند. سوپروایزرها شرایط اتاق مهمان را کاملا بررسی و ارزیابی می کنند و در صورت آماده بودن آن را برای رزرو به واحد پذیرش ارجاع می دهند.
  • برقراری ارتباط با سایر بخش ها و پیگیری امور
  • تجهیز کردن هر طبقه و ارتباط برقرار کردن با مهمانان برای خدمات رسانی بهتر به آن ها از وظایف دیگر سوپروایزر هتل است.
  • کنترل محلفه ها
  • کنترل زباله ها
  • کنترل کردن نظافت با مواد شوینده
  • وارد کردن اطلاعات لازم در سیستم کامپیوتری برای اطلاع رسانی به مدیریت هتل
  • جمع آوری گزارش ورود و خروج خانه دار ها
  • برنامه ریزی برای کارکنان برای یک یا دو هفته آینده
  • همکاری با میز پذیرش برای آماده کردن درخواست های خاص یا امکانات رفاهی مشتریان
  • شرکت در جلسات مدیریت هتل
  • پاسخ گویی به مهمانان
  • برگزاری جلسات تیمی قبل از شروع نوبت کاری
  • مدیریت هزینه های بخش، شامل هزینه های تامین، حقوق و دستمزد
سوپروایزر هتل

همانطور که اشاره کردیم، نقش سوپروایزر هتل بسیار کلیدی و مهم است. درست است که مدیریت هتل روی عملکرد تمام بخش ها نظارت و کنترل دارد. اما گستردگی وظایف مدیر، زمان کافی برای ورود به جزئیات هر بخش از هتل را برای او باقی نمی گذارد. بنابراین هر بخش از هتل از جمله واحد خانه داری هتل نیاز به حضور یک سرپرست دارند تا روی عملکرد کارکنان نظارت و کنترل خوبی باشد. از امتیازات حضور سوپروایزر هتل می توانیم به چند مورد زیر اشاره کنیم.

جلب رضایت مشتریان

تمام فعالیت های انجام شده در محیط هتل باید نهایتا به جلب اعتماد و رضایت مشتریان ختم شوند. در واقع اصلی ترین هدف هتل ها، جلب رضایت مشتریان است تا به این شکل بتوانند به سوددهی بیشتری برسند. یکی از مزایای حضور سوپروایزر هتل دقیقا به این خاطر است که بتوان از رضایتمندی مشتریان اطمینان حاصل کرد.

سوپروایزر فردی است که ارتباطات گسترده ای در هتل دارد. این فرد با نظارت روی انجام درست وظایف خانه داری هتل، اطمینان حاصل می کند تا تمام شرایط برای پذیرایی از مهمانان فراهم و مهیا باشد. سوپروایزر همچنین در تعامل با مشتریان، از نظرات و انتقادات آن ها در جهت بهبود ارائه خدمات هتل استفاده می کند.

در واقع تمام وظایف محول شده به سوپروایزر به جهت جلب رضایت مشتریان هتل است. مشتریان سرمایه هتل هستند و به هر اندازه که رضایت بیشتری از خدمات هتل داشته باشند، قطعا سرمایه بیشتری به هتل تزریق خواهد شد.

افزایش اعتبار هتل

اگر هر بخش از هتل وظایف خود را به درستی انجام دهد، نهایتا به اعتبار هتل افزوده می شود. همانطور که می دانید مسافران قبل از رزرو هتل به تعداد ستاره ها و میزان اعتبار هتل توجه می کنند. هر چه تعداد ستاره های هتل بیشتر باشد، یعنی این مجموعه اقامتی در تمامی زمینه ها موفق به جلب رضایت مشتریان خود شده است.

پس کلیه بخش های هتل به صورت زنجیره وار به یکدیگر مربوط می شوند و در کنار هم یک هتل را به اعتبار و شهرت می رسانند. از آن جایی که مسافران بیشترین زمان خود را در اتاق هتل به سر می برند، کیفیت خدمات این بخش از هر چیزی مهم تر است.

اینجا نقش سوپروایزر هتل بسیار پررنگ است. هر چه این فرد مدیریت و نظارت بهتری روی عملکرد کارکنان خانه دار هتل داشته باشد و استانداردهای اتاق داری را به خوبی رعایت کند، مهمانان از خدمات ارائه شده رضایت بیشتری خواهند داشت. نهایتا این متعهد بودن سوپروایزر به وظایفش است که به اعتبار و شهرت هتل کمک می کند.

صرفه جویی اقتصادی در هتل

همانطور که اشاره کردیم، یکی از وظایف سوپروایزر در هتل، گزارش دهی به مدیران هتل است. این افراد پس از بررسی، ارزیابی و نظارت کلی اتاق ها و طبقات هتل، تمامی موارد لازم را از طریق سیستم کامپیوتری مدیریت، به مدیر هتل اطلاع می دهند. این گزارش دهی به صورت آنلاین و از طریق سیستم کامپیوتری بسیاری از هزینه های معمول و رایج را کاهش می دهد.

علاوه بر این، سوپروایزرها با گزینش و گلچین کردن افراد ماهر و خبره در حوزه خانه داری، تلاش خود را به کار می گیرند تا فرایند نظافت و تمیز کردن بخش های مختلف هتل در کمترین زمان ممکن و به بهترین شکل انجام شود. این افراد با آموزش تکنیک های خانه داری به کمک خانه دارها، کیفیت عملیات نظافت را تا حد زیادی افزایش می دهند و از هدر رفت انرژی و محصولات نظافتی جلوگیری به عمل می آورند.

سهولت در انجام کارها

وقتی روی هر بخش از هتل نظارت درست و دقیقی باشد، همه چیز روی برنامه پیش خواهد رفت. سوپروایزر هتل فردی است که به کارها نظم می بخشد، همه چیز را برنامه ریزی شده پیش می برد و برای هر مشکلی راه حلی سراغ دارد. این فرد کنترل خوبی روی کارکنان داشته و با استراتژی کاری خود می تواند کیفیت فرایند خانه داری را افزایش دهد.

اینگونه هر یک از نیروهای خانه دار به وظایف خود کاملا آگاه هستند و بدون فوت وقت مسئولیتی که برعهده دارند را به نحو احسنت انجام می دهند. اینکه نتایج کار این افراد پس از پایان هر مرحله مورد ارزیابی قرار می گیرد، باعث می شود تا آن ها نسبت به وظایف خود احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند و تمام انرژی خود را برای بهتر انجام شدن کارها صرف کنند. با توجه به همه این موارد می توان گفت سوپروایزر هتل در سامان دادن به امور خانه داری هتل و حفظ منابع آن نقش بسیار پر رنگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *