سرویس خواب

نگهداری از تشک + 10 راه برای افزایش عمر تشک

نگهداری از تشک + 10 راه برای افزایش عمر تشک

یکی از نکات مهمی که می تواند طول عمر تشک شما را کاهش یا برعکس افزایش دهد؛ نحوه استفاده و نگهداری شما از آن است. در بستن این مقاله کمی درنگ کنید؛ چرا که قصد داریم با معرفی چند روش به شما راز دو برابر کردن عمر تشک را بر ملا کنیم. تفاوتی نمی کند که تشک گران قیمت و یا ارزان قیمتی خرید کرده اید؛ خیلی راحت و فقط با رعایت کردن چند نکته می توانید عمر تشک تان را زیاد کنید. در ادامه روش های افزایش دهنده عمر تشک و راه های نگهداری از آن را برایتان تهیه کردیم؛ با ما همراه باشید تا این مطلب کار راه انداز را از دست ندهید.

چگونه عمر تشک مان را افزایش دهیم؟

در این قسمت مقاله 10 روش نگهداری برای افزایش عمر تشک و جلوگیری از آسیب رساندن به آن را برایتان تهیه کردیم تا بتوانید به کمک آن ها سالیان سال از تشک تان استفاده کنید. برخی از راه های نگهداری از تشک شامل موارد زیر می باشد:

1. از پشتیبانی تشک تان اطمینان حاصل کنید.

نیازی نیست برای تشک تان باکس فنر و یا چهارچوب جداگانه تهیه کنید؛ اما باید از داشتن پشتیبابی مناسب آن اطمینان حاصل کنید. اگر تشک تان نگه دار مناسبی داشته باشد می توانید تا سالیان سال از استحکام آن بهره ببرید و نیازی به زود هنگام تعویض تشک پیدا نخواهید کرد.

برای پیدا کردن اطلاعات درباره تشک تان باید به دنبال دفترچه راهنما و یا ضمانت نامه آن باشید. اما به صورت کلی باکس فنر برای تشک های فنری استفاده می شود؛ اما تشک های مموری فوم به تکیه گاه سخت و یکپارچه نیاز خواهند داشت.

تخت هایی که قاب دارند به گونه ای طراحی شده اند تا تحمل وزن فرد خوابیده بر روی تشک را داشته باشد. جالب است بدانید در تخت های سایز کینگ و کوئین در مرکز تخت برای حفظ وزن افراد از میله های نگهدارنده استفاده می شود. لازم است هر سال پشتیبان تشک تان را چک کنید و از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید.

2. استفاده از محافظ تشک

محافظ تشک

یکی از راه های تضمینی برای افزایش عمر تشک استفاده از محافظ تشک است؛ اگر در شب تعریق زیادی می کنید؛ یا عادت به میل کردن غذا و نوشیدنی در تخت خواب تان دارید ضروری است که از یک محافظ تشک ضد آب استفاده کنید تا پس از ریختن مواد غذایی بر روی تشک به درون آن نفوذ نکند و در همان لایه رویی مهار شود. همچنین لازم به ذکر است استفاده از محافظ مانع ورود انواع حشرات، گرد و خاک، مواد آلرژی زا و دیگر آلودگی ها می شود.

3. شستشوی مرتب ملحفه و روبالشی

هنگامی که بر روی تخت خواب تان استراحت می کنید؛ مخصوصا در فصل های گرم سال تعریق خواهید کرد و سلول های مرده پوست و موهایتان به سرویس خواب انتقال پیدا می کند. بنابر توصیه متخصصان بهداشتی در ایده آل ترین حالت باید هر دو هفته الی یک ماه نسبت به شستشو ملحفه و سرویس خواب تان اقدام کنید. در صورتی که از محافظ استفاده می کنید لازم است مطابق دستورالعمل شرکت تولیدی نسبت به شستشوی آن اقدام کنید.

4. برای حیوانات خانگی جای خاب مناسبی در نظر بگیرید

محل خواب حیوانات

حال که از تمیزی و نظافت صحبت می کنیم بهتر است برای حیوانات خانگی تان جای خواب مخصوصی در نظر بگیرید تا دیگر در تخت شما استراحت نکنند. هر چقدر هم که شما حیوان خانگی تان را تمیز کنید اما باز هم بزاق دهان شان جاریست و یا اگر به بیرون از خانه نیز بروند با خود آلودگی هایی را به خانه خواهند آورد. در صورت جدا نکردن جای خواب حیوان خانگی تان ممکن است به صورت ناخواسته باعث پاره و یا خراب شدن تشک گران بهای تان شود.

5. تشک تان را بچرخانید

فرقی نمی کند که تشک تان از چه جنس و یا اندازه ای است شما می توانید برای افزایش دادن عمر آن هر ماه تشک تان را بچرخانید تا بدین ترتیب از سایش آن جلوگیری کرده باشید. در صورتی که تشک تان را یک مدت طولانی تکان ندهید به مرور باعث فرو رفتگی و شل شدن آن خواهید شد. بهتر است هر 2 الی 6 ماه تشک تان را 180 درجه بچرخانید تا از بالا به پایین جابه‌جا شود.

6. از پریدن روی تخت بپرهیزید

از پریدن روی تخت بپرهیزید

حتما مادر شما نیز مدام به شما گوشزد می کرد که روی تخت بپر بپر نکنید!! بله کاملا حق با او بوده است. تشک های فنری، آبی و بادی از سایر تشک ها آسیب پذیر تر هستند. چهارچوب، قاب، اسفنج های تشک و غیره در اثر پرش سخت، سریع تر فشرده و خراب می شوند. همانطور که از نام تشک فنری مشخص است درون آن فنر های زیادی به کار رفته است و در صورت نگهداری اشتباه به مرور زمان با صدا دادن تشک و خراب شدن فنر های تشک تان مواجه خواهید شد.

7. در هنگام جابه‌جایی مراقب تشک باشید

در هنگام حمل تشک به هیچ عنوان آن را خم و یا تا نکنید؛ امروزه اکثر تولیدکنندگان معتبر تشک، بسته بندی مناسب و ایده آلی را برای کالای خود انتخاب کرده اند تا در صورت حمل هیچ گونه آسیبی از جمله آلودگی، رطوبت و خراش به تشک تان وارد نشود و از ایجاد شدن خط و خراش بر روی تشک جلوگیری می کند. توصیه می شود در هنگام جابه‌جا کردن تشک از پهلو به حالت ایستاده باشد تا گودی و چین بر روی آن ایجاد نشود. در صورتی که به درستی تشک را حمل نکنید تشک خراب شده و مجبور به تعمیر تشک تان خواهید شد.

8. پیشگیری از ورود ساس به تشک

پیشگیری از ورود ساس به تشک

ساس از جمله حشرات ناخوانده ای است که بدون دعوت می آید و به سرعت تکثیر شده و سرویس خواب تان را نابود می کند؛ در صورتی که این موجودات کوچک به منزل تان نفوذ کنند به سختی می توانید آن ها را از منزل تان بیرون کنید. در صورتی که از دست فروشان کالای پرز دار و یا پشمی خرید می کنید حتما از سلامت کالا اطمینان حاصل کنید. یا اگر به شهرستان و بیرون شهر می روید حتما پس از بازگشت به منزل لباس هایتان را ضدعفونی کنید و به حمام بروید.

اگر در منطقه و یا آپارتمانی زندگی می کنید که وجود این جانوران شایع است بهتر است نسبت به استفاده از سم و پوشش مناسب برای از بین بردن ساس تشک اقدامات لازم را انجام دهید.

9. پیشگیری بید زدگی

بید ها حشرات بالغ و موذی هستند که با تخم گذاری تکثیر شده و زندگی تان را بر هم خواهند زد. غذای این موجودات پشم، ابریشم، چوب و الیاف است که به محض تکثیر شدن به سراغ لباس، لحاف و مبلمان تان خواهند رفت. لازم است برای جلوگیری از بید زدگی قبیل این مشکلات نسبت به نظافت و یا تهیه محافظ تشک اقدامات لازم را انجام دهید.

10. از نور خورشید بهره ببرید

هر 1 الی 2 ماه که هوا آفتابی است تشک تان را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید؛ چرا که خورشید یک ضدعفونی کننده طبیعی است. برای جلوگیری از ایجاد بوی تعریق و زرد شدن تشک تان لازم است که تشک تان را در هوای آزاد و در معرض نور خورشید قرار دهید.

در صورتی که منزل تان آپارتمانی است و فضای کافی برای قرار دادن تشک در هوای آزاد و نور خورشید را ندارید می توانید پنجره های اتاق خواب تان را باز کنید و پرده های آن را بکشید؛ تشک تان را در نزدیک ترین حالت به پنجره قرار دهید تا نور خورشید بر روی آن بتابد.

برای شستشو سرویس خواب طبق دستورالعمل آن پیش بروید

تمیز کردن تشک

تشک و ملحفه از آن دسته لوازم و تجهیزات اساسی کالای خواب هستند که مرتبا باید تمیز شود. امروزه اکثر تولید کنندگان کالای خواب برای از بین بردن انواع لک از روی آن ها دستورالعمل های خاصی را تهیه کرده اند تا شما بتوانید بدون آسیب رساندن به کالا در منزل نسبت به شستشوی آن ها اقدام کنید. اما به طور معمول برای تمیز کردن لک روغن از روی پارچه بهتر است از آب ولرم و صابون لباسشویی، سرکه، پودر تالک، جوش شیرین، مایع ظرفشویی استفاده کنید.

لازم است نهایت هر سه ماه نسبت به شستشو و تمیز کردن تشک تان اقدام کنید تا از بروز انواع آلرژی، ورود حشرات و غیره جلوگیری کنید؛ برای تمیز کردن تشک تان می توانید هر ماه روی آن را با جارو برقی بکشید تا گرد و غبار روی آن پاک شود.

کلام آخر

همانطور که گفته شد عمر تشک به عوامل بسیار زیادی مربوط است؛ اما شما می توانید با پیروی کردن از نکات مراقبتی و نحوه نگهداری درست و اصولی نسبت به افزایش عمر تشک تان اقدام کنید. امیدواریم از این مقاله نهایت لذت را برده باشید؛ شما می توانید برای خرید تشک معتبر به سایت افرا مراجعه کنید و خرید مطمئنی را برای خود تداعی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *