لباس ها، ملحفه ها، حوله ها و تمامی منسوجاتی که در زندگی خود از آن ها استفاده میکنیم ترکیبی از الیاف مختلف هستند. این الیاف می توانند طبیعی، مصنوعی و یا ترکیبی از هر دوی آن ها باشند. به هر اندازه که کیفیت الیاف پارچه بیشتر باشد مسلماً میزان مقاومت، دوام و انسجام پارچه نیز بیشتر خواهد بود. امروزه تنوع پارچه ها در بازار بسیار گسترده شده است. پارچه میکروفایبر یکی از پرطرفدارترین انواع پارچه در بازار است که آن را از الیاف مصنوعی می سازند. شاید یکی از تفاوت های فاحش این نوع پارچه با دیگر انواع پارچه، ریز بودن الیاف آن باشد. پارچه سفید ساده میکروفایبر وارداتی نرم و لطیف است و کاربردهای بسیار گسترده ای دارد. در ادامه شما را با این پارچه و ویژگی های منحصر به فرد آن بیشتر آشنا می کنیم.
پارچه میکروفایبر چیست؟
پارچه میکروفایبر در گروه پارچه های مصنوعی قرار میگیرد که الیاف آن بسیار ظریف و ریز هستند. این پارچه لطافت قابل توجهی دارد و به همین دلیل می توان از آن برای تولید انواع لباس، ملحفه، حوله حمام و… استفاده کرد. وقتی صحبت از ریز بودن الیاف این پارچه می شود یعنی قطر الیاف آن به کمتر از 10 میکرومتر می رسد. بنابراین می توانید تصور کنید که این پارچه تا چه اندازه منسجم و مستحکم است.
تا پیش از این که صنعت منسوجات تا این اندازه پیشرفت داشته باشد خبری از پارچه های با کیفیتی همچون میکروفایبر نبود. اما رفته رفته تولید کنندگان صنعت نساجی با انجام آزمایشات پی در پی و بررسی نتایج این آزمایشات موفق شدند پارچه هایی تولید کنند که دنیر الیاف آن ها کمتر از 0.7 است.
پارچه میکروفایبر دقیقاً از این دست پارچه هاست که شاید در ابتدای امر، تولید پارچه ای از این الیاف کار سخت و دشواری محسوب می شد اما خوشبختانه امروزه این پارچه جایگاه خود را در بازار به خوبی پیدا کرده است و از آن استفاده های متنوعی می شود. اما برای شناخت بهتر این نوع پارچه بهتر است به معرفی کاربردهای آن بپردازیم.
موارد استفاده از پارچه میکروفایبر
پارچه میکروفایبر قدرت جذب آب بسیار بالایی دارد. همین موضوع باعث می شود تا این پارچه به عنوان یک محصول نظافتی به گزینه بسیار مناسبی تبدیل شود. به همین دلیل است که در اکثر هتل ها برای خرید پارچه هتلی به سراغ پارچه میکروفایبر می روند که می توان به کمک آن نظافت را با کیفیت بیشتری انجام داد.
پس می توان گفت یکی از مهم ترین کاربردهای این پارچه برای عملیات تمیز کاری است. ترکیب پلی استر و پلی آمید با یکدیگر سبب شده تا قابلیت جذب این پارچه نسبت به دیگر پارچه های معمولی بسیار بیشتر باشد. به همین جهت است که الیاف پارچه میکروفایبر این توانایی را دارند که هر نوع آلودگی و کثیفی بر روی سطوح را به خوبی پاک کنند. از دیگر موارد مصرف این پارچه می توانیم به لیست زیر اشاره کنیم:
- کاربرد برای تولید حوله حمام و حوله دستی
- تولید لیف حمام
- تولید انواع ملحفه و روبالشی
- استفاده به عنوان روکش و پارچه رومبلی
- استفاده به عنوان روتختی
- استفاده برای تولید انواع ماسک محافظ صورت
- استفاده به عنوان یک ماده عایق در صنایع ساختمان سازی
- کاربرد در فیلتراسیون صنعتی
- استفاده عمده و گسترده در صنعت تولید پوشاک از جمله لباس های زنانه، کیف پول،کمربند، کیف دستی و…
مهم ترین ویژگی های پارچه میکروفایبر
تا اینجا به ویژگی های پارچه میکروفایبر اشاره کردیم. ویژگی هایی که سبب شده اند تا این پارچه در صنعت تولید پوشاک و دیگر صنایع بسیار کاربردی محسوب شود. برای بررسی دقیق تر در این بخش به مهم ترین ویژگی های پارچه سفید ساده میکروفایبر وارداتی اشاره میکنیم:
- مقاومت کششی نسبتا بالا
- بسیار نرم و لطیف
- ضد باکتری
- ضد آلرژی و حساسیت
- تنفس پذیری بالای الیاف پارچه
- قدرت جذب بالا
- قدرت تمیز کنندگی فوق العاده بالا
- شستشوی بسیار آسان و راحت
- قابل اشتعال
انواع پارچه میکروفایبر
پارچه های میکروفایبر از نظر میزان استحکام، دوام، کیفیت و… به مدل های مختلفی تقسیم می شوند. بنابراین لازم است در زمان خرید این نوع پارچه به خوبی با انواع آن آشنا باشید و بدانید که هر کدام از آن ها چه ویژگی هایی دارند و برای چه کاری مناسب هستند. بیایید با چند نمونه از انواع پارچه میکروفایبر آشنا شویم.
- بافت وافل: اگر به ظاهر این پارچه نگاه کنید متوجه شکل مشبک مانند آن می شوید. طراحی برجسته این پارچه باعث شده تا بهترین گزینه برای تمیز کردن شیشه ها باشد.
- بافت شکافی: در زمان تولید این پارچه الیاف آن از یکدیگر جدا می شوند. به همین دلیل در پایان فرایند تولید پارچه می توان تعداد بی شماری حلقه ریز را بر روی سطح پارچه مشاهده کرد. اگر این پارچه را لمس کنید متوجه می شوید که به پوست شما می چسبد.
- بافت تخت: پارچه میکروفایبری که از آن برای تولید انواع البسه و اکسسوری استفاده می شود از نوع میکروفایبر بافت تخت است. این نوع پارچه ها برخلاف میکروفایبر بافت شکافی، قدرت جذب شوندگی چندان بالایی ندارند اما از دوام و استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند.
- میکرومودال: پارچه میکرومودال همانطور که از نامش پیداست در مقایسه با پارچه مودال الیاف ظریف تر و نرم تری دارد. همچنین میزان کشش این پارچه ها نسبت به پارچه های میکروفایبری که از ترکیب پلی استر و پلی امید تولید شده اند بیشتر است.
- شنیل: شکل ظاهری این نوع پارچه ها نیز بسیار جالب توجه است. الیاف این پارچه ها به شکلی برجسته روی آن ها مشاهده می شوند. طراحی این نوع پارچه های میکروفایبر دستکش گونه است. بنابراین شما می توانید به راحتی دست خود را درون آن قرار داده و عملیات نظافت را به راحتی انجام دهید. برای نظافت خانه و به خصوص شستشوی خودرو از این دستکش های میکروفایبری استفاده زیادی می شود.
- اولترا سوید: الیاف این پارچه ها در مقایسه با پارچه های میکروفایبر معمول کمی پهن تر است. قطر کم الیاف این پارچه ها (کمتر از یک دنیر) باعث شده تا این محصولات در گروه پارچه های میکروفایبر قرار بگیرند. این محصولات رقیب سرسختی برای پارچه های جیر طبیعی هستند. از دیگر انواع پارچه میکروفایبر می توانیم به پارچه های میکروفایبر پرولن، میکروفایبر تری و میکروفایبر جیر اشاره کنیم.
Reviews
There are no reviews yet.