صنعت نساجی

پارچه ریون چیست؟ انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

پارچه ریون

پارچه ها از مهم ترین محصولات در صنایع نساجی و بافندگی هستند. در تولید انواع لباس، پوشاک و منسوجاتی همچون ملحفه، حوله، اقلام خواب و… از پارچه ها استفاده بسیار زیادی می شود. پارچه ریون یکی از انواع پارچه است که آن را از منابع کاملا طبیعی و در واقع از سلولز درختان و گیاهان تولید می کنند. البته اگر تصمیم به خرید پارچه ریون داشته باشید، احتمالا با مدل های مختلفی از این پارچه روبرو خواهید شد که هر کدام ویژگی های مخصوص به خود را دارند. در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع پارچه ریون، ویژگی ها و کاربردهای آنها بیشتر آشنا شویم.

فهرست مطالب

پارچه ریون یکی از جذاب ترین، سبک وزن ترین و در عین حال مقرون به صرفه ترین انواع پارچه در بازار است که از نظر طرح و رنگ بندی نیز تنوع بسیار بالایی دارد. اما پارچه هایی که در بازار مشاهده می کنید از جمله پارچه بامبو، ریون و… هر کدام الیاف مخصوص به خود را دارند.

جالب است بدانید که پارچه بامبو دارای یک نمونه خاص در بازار است که به ریون بامبو شناخته می شود. در تولید این پارچه، سلولز بامبو درون ترکیبات و مواد شیمیایی بخصوصی حل می شوند که نتیجه آن تولید یک ماده پالپی است. از این ماده برای تولید الیاف ریون بامبو استفاده می شود. اما پارچه ریون مخصوصی که شما در بازار مشاهده کنید، دارای ترکیبات منحصر به فرد دیگری است.

در ترکیبات پارچه ریون می توان مجموعه ای از الیاف درخت صنوبر، کاج و همچنین ترکیبی از الیاف طبیعی و مصنوعی را دید. یکی از نکاتی که در مورد پارچه ریون وجود دارد این است که پروسه تولید آن هزینه کمی داشته و از این رو این پارچه ها با قیمت معقول تر و مناسب تری در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرند.

پارچه ریون

همانطور که پیش از این اشاره کردیم، پارچه های ریون انواع گوناگونی داشته و هر کدام از انواع آن نیز ویژگی های مخصوص به خود را دارند. اما به طور کل، می توان یک سری ویژگی ها را به صورت عمومی به تمام انواع پارچه ریون نسبت داد. این ویژگی ها عبارتنداز:

پارچه ریون
  • در ساخت این پارچه ها اگر از بهترین و مرغوب ترین الیاف استفاده شده باشد، دارای رنگ ثابتی خواهند بود و در اثر شستشو دچار تغییر رنگ ظاهری نخواهند شد.
  • این پارچه ها از دوام و استحکام بالایی برخوردار هستند. البته در مواردی نیز مشاهده شده که برخی از انواع آن دوام چندان بالایی نداشته و قابلیت شستشو در ماشین لباسشویی را ندارند.
  • به علت داشتن خواص سلولزی قابلیت بازیافت دارند. از این روست که آن ها را پارچه هایی دوست دار محیط زیست معرفی کرده اند.
  • در مقایسه با بسیاری از پارچه های موجود در بازار، قیمت مناسب و مقرون به صرفه تری دارند.
  • در صورت تماس با آب جوش شفافیت و درخشندگی خود را از دست خواهند داد.
  • از نظر شکل ظاهری شباهت زیادی به پارچه های نخی، پشمی و کتان دارند.
  • پارچه ریون معمولا وزن سبک، بافت بسیار نرم، لطیف و ملایمی دارد.
  • اگر به شیوه ای درست شسته شوند آبرفت نخواهند داشت.
  • امکان ایجاد الکتریسیته ساکن در آنها بسیار کم است.
  • در مقایسه با پارچه های نخی بافت ظریف تری دارند.
  • پارچه های ریون معمولا ضد چروک هستند.
  • دارای خاصیت رنگ پذیری مطلوب هستند.
  • برای فصول گرم سال بهترین گزینه هستند.
  • دارای خاصیت جذب رطوبت بسیار بالا هستند.
  • دارای خاصیت فرار از آتش
  • تولید کرک نمی کنند.

پارچه های ریون به واسطه جنس مرغوب و قیمت مقرون به صرفه ای که دارند بسیار مورد توجه صنعتگران در حوزه های مختلف قرار گرفته اند. در بازار خرید و فروش پارچه این محصولات جزء پرتقاضاترین پارچه ها به شمار می روند. در برخی موارد به دلیل استحکام و دوام بالای این پارچه از آن در صنعت اتومبیل سازی و برای ساخت کمربند و تایر خودرو نیز استفاده می شود.

البته پارچه ریونی که برای اینگونه موارد استفاده می شود نسبت به پارچه هایی که برای تولید پوشاک به کار می روند، از دوام چندین برابری برخوردار است. اما این محصولات را می توان از جنبه های گوناگونی مورد بررسی قرار داد.

پارچه ریون را از نظر جنس می توانیم به گروه های زیر تقسیم کنیم.

این نوع پارچه در میان انواع پارچه ریون، بیشترین میزان تقاضا را به خود اختصاص داده است. در واقع از آن استفاده های زیادی در صنعت نساجی و تولید پوشاک می شود. این نوع پارچه ها ظاهر زیبایی دارند و از دوام نسبی برخوردار هستند. یعنی در حالت کلی دوام خوبی دارند، اما در برخی شرایط همچون زمانی که دچار رطوبت می شوند ممکن است آن استحکام اولیه خود را از دست بدهند.

ویسکوز

با ترکیب کردن مواد ویسکوز، آمونیاک و مس می توان به ترکیبی دست یافت که به کمک آن ریون کوپرو تولید می شود. برای تولید انواع پوشاک از جمله تیشرت، بلوز، رکابی، اکسسوری و… از این نوع پارچه می توان استفاده کرد.

ریون مودال یا ریون HMW، یکی از بادوام ترین انواع پارچه ریون در بازار است. یکی از ویژگی های این پارچه این است که گردش هوا در آن آزادانه انجام می شود و در واقع قابلیت عبور هوا از درون خود را دارد. بنابراین بسیار خنک است و از تعریق به نحوی جلوگیری می کند. خاصیت کشسانی این نوع پارچه نسبت به دیگر انواع پارچه ریون بیشتر است. با توجه به ویژگی های این محصول می توان گفت بهترین گزینه در فصول گرم سال است.

پارچه ریون

در بخش های ابتدایی آشنایی کوتاهی با ریون بامبو کسب کردیم. این نوع پارچه الیاف بسیار نرم و لطیفی دارد و دقیقا به دلیل همین ویژگی ها بهترین گزینه برای تولید انواع لباس زیر به شمار می رود. اگر به دنبال لباس زیر راحت و نرم می گردید، می توانید به سراغ محصولاتی بروید که با این نوع پارچه تولید شده اند.

یکی دیگر از انواع جنس پارچه ریون، لیوسل یا تنسل است. از جمله ویژگی های بارز این نوع پارچه می توانیم به مواردی همچون: جذب کننده عرق و رهاسازی سریع آن در هوا و درصد چروک پذیری پایین اشاره کنیم. توجه داشته باشید که این پارچه ها با اینکه جاذب عرق هستند، اما از آن جهت که عرق را سریعا در محیط آزاد می کنند، به هیچ عنوان بوی عرق نمی گیرند. برای تولید انواع حوله، لباس زیر و لباس مجلسی می توان از این نوع پارچه ریون استفاده کرد.

کوپرآمونیوم ریون نیز نمونه دیگری از پارچه های ریون عرضه شده به بازار است که با روش های جدیدی بافته و تولید می شود. این پارچه ها نیز بسیار نرم، لطیف و ملایم هستند و الیاف آن ها در مقایسه با ریون ویسکوز معمولا ظریف تر است.

پارچه های ریون از نظر طرح و رنگ بندی نیز تنوع بسیار گسترده ای دارند. به طوری که شما می توانید برای هر نیاز و سلیقه ای محصولات مناسبی را از بازار تهیه کنید. در لیست زیر به چند نمونه از مدل های مختلف پارچه ریون اشاره خواهیم کرد:

همیشه پارچه های ساده در هر جنسی، طرفداران خاص خود را دارند. در واقع پارچه های ساده همیشه از کاربردی ترین محصولات هستند. از ریون ساده نیز می توان برای تولید انواع پوشاک راحتی، لباس های مجلسی و… استفاده کرد. این پارچه ها در عین سادگی بسیار جذاب و شیک هستند و می توانید با آنها استایل های منحصر به فردی برای خود بسازید.

یکی دیگر از پرکاربردترین پارچه های ریون در بازار، ریون طرح دار است که می توان از آن برای تولید لاکچری ترین لباس های مجلسی، مانتو و لباس های روزمره استفاده کرد. این نوع پارچه در میان خیاطان و طراحان لباس بسیار طرفدار دارد. طرح های به کار رفته در این پارچه ها نیز از نظر رنگ بندی، طرح و میزان ظرافت انواع گوناگونی دارند و بنابراین می توان برای هر نوع سلیقه ای محصول مناسبی در میان آن ها ارائه کرد.

ریون طرح دار

از ویژگی های مهم پارچه کریستال، میزان نرمی و لختی بالای آن است که این محصول را تبدیل به یک گزینه ایده آل برای دوخت انواع مانتو زنانه کرده است. حتی برای دوخت انواع لباس مجلسی می توان از رنگ بندی های متنوع این پارچه استفاده کرد و خاص ترین لباس ها را با آن دوخت.

ریون چاپی همانطور که از نامش پیداست، این قابلیت را دارد که بتوان طرح های موردعلاقه افراد را روی آن چاپ کرد. استفاده از الیاف سلولزی در تولید این پارچه باعث شده تا این محصول خاصیت رنگ پذیری قابل توجهی داشته باشد. بهترین نوع پارچه چاپی در بازار که بتوان انواع چاپ دیجیتال و حرارتی را روی آن اعمال کرد، همین ریون چاپی است.از این رو برای تولید انواع لباس زنانه، مردانه، مجلسی، لباس بچگانه و… می توان از این پارچه ها نهایت استفاده را داشت.

تاکنون با ویژگی ها و انواع این پارچه آشنا شده اید؛ همانطور که متوجه شده اید این پارچه انواع گوناگونی دارد و به همین دلیل قیمت گذاری آن هم بنا بر کیفیت و متریال به کار رفته در آن می تواند متغیر باشد. اما به صورت کلی قیمت هر متر پارچه ریون بین 120 هزار تومان تا 250 هزار تومان متغیر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *